Popescu (CS): O să ne trebuiască mulți ani ca să reparăm acele lucruri

Iulian Popescu, supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, a spus miercuri într-o emisiune la Tele3 că este nevoie de mulți ani pentru a repara greșelile făcute de fostele conduceri ale companiei. CE Oltenia ar fi intrat pe un drum bun odată cu schimbarea din primăvară a conducerii. “Merge mai bine pentru că are o speranță. Nu poți să zici că, dacă schimbi echipa de management, în trei luni se schimbă contextul economic al companiei. S-au făcut niște greșeli grave în anii trecuți, evident că o să ne trebuiască mulți ani ca să reparăm acele lucruri”, a spus Popescu.

Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere din decembrie anul trecut, a spus că s-au făcut greșeli în modul de achiziționare a certificatelor de carbon, dar nu poate să se pronunțe dacă este vorba de greșeli penale. “Ca om care am citit acele rapoarte, și ale Corpului de control al Ministerului Energiei, și ale Corpului de control al primului ministru, nu pot să spun că prejudiciile care apăreau acolo sunt și corecte. Nu pot să evaluez. Mi se păreau rotunjute, cam mari”, a spus Popescu. “Nu cred că prejudiciul creat poate să fie imputat într-o formă penală, pur și simplu este un management defectuos”, a completat acesta.

Iulian Popescu a spus despre fostul Directorat, cel condus de Sorin Boza, că a așteptat soluții de la guvern și că a fost preocupat mai mult de imagine. “Când am avut prima ședință la Ministerul Economiei, când ne-am adunat cu toții, Consiliul de Supraveghere și Directorat, era în ajunul Crăciunului, atitudinea conducerii de la acel moment era: oricum trebuie să ne ajutați, că doar nu o să ne lăsați în rahatul ăsta”, a povestit supraveghetorul CEO. “Conducerea era preocupată cum dă în presă, cum arată pe sticlă, nu cum arată compania. Lucrurile acelea dure trebuia să le facă alții”, a concluzionat acesta.

Iulian Popescu s-a înscris recent în PNL și este candidatul formațiunii la președinția Consiliului Județean Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: