Face câte un copil pe an ca să amâne puşcăria

O tânără din Rovinari implicată în urmă cu câțiva ani într-o anchetă ce viza o rețea de prostituție și condamnată ulterior la închisoare cu executare a găsit o metodă inedită de a nu sta prea mult timp după gratii. Ea s-a căsătorit cu cel considerat capul rețelei din acest dosar și a început să facă copii, în prezent fiind la a treia naștere, de fiecare dată ea solicitând instanțelor de judecată să fie lăsată în libertate.

Tincuța Ion, fostă Roman, a primit acum încă un verdict din partea instanțelor de la Gorj prin care este pusă în libertate pe motiv că este însărcinată. „Dispune prelungirea întreruperii executării pedepsei de 10 ani închisoare, aplicată petentei condamnate prin sentinţa penală nr. 275 din 29.10.2009 a Tribunalului Gorj până la încetarea stării de graviditate”, au decis magistrații gorjeni, iar decizii de acest fel sunt mai multe la instanța respectivă.

În urmă cu un an tot Tribunalul Gorj hotăra că „întrerupe executarea pedepsei de 10 ani închisoare (aplicată condamnatei prin sentinţa penală nr. 275 din 29.10.2009 a Tribunalului Gorj) până la data de 11.05.2014, când minora Ion Alina Maria va împlini vârsta de 1 an”. Acum minora a împlinit un an, dar mama e din nou gravidă.

Alina are o surioară mai mare, așa cum rezultă dintr-o sentință a Tribunalului Gorj din septembrie 2011, în care se precizează că „întrerupe executarea pedepsei de 10 ani închisoare până la data de 03.09.2012, când minora Roman Daniela Elena va împlini vârsta de 1 an”, la acel moment mămica nefiind căsătorită.

În vara lui 2012 femeia era din nou gravidă pentru că instanța a decis din nou „admite cererea şi întrerupe executarea pedepsei de 10 ani închisoare aplicată condamnatei Roman Tincuţa prin sentinţa penală nr. 275/2009 a Tribunalului Gorj definitivă prin decizia penală nr. 1939/2011 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea stării de graviditate”.

Condamnată pentru proxenetism

Tincuța a ajuns în spatele gratiilor în urma unei razii făcute de procurori și polițiști la Rovinari în 2007, chiar înaintea Crăciunului. Un bărbat, Cătălin Daniel Ion, şi cinci fete, Ramona Miclăuş, Gabriela Sandu, Tincuţa Roman, Mihaela Cobzaru şi Mihaela Popa, au devenit inculpați în dosarul care le-a adus și condamnări destul de mari pentru faptele lor, Tincuța alegându-se în cele din urmă cu condamnări de 10 ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de trafic de minori, de 3 ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de prostituţie, de 5 ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de proxenetism, de 5 ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat şi de 5 ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de trafic de persoane. Dintre toate, noul Cod Penal a dezincriminat prostituția și, în urma unei cereri, în februarie anul acesta, instanța a anulat condamnarea respectivă, dar le-a contopit pe celelalte tot în una de 10 ani și, astfel tânăra din Rovinari tot trebuie să execute un deceniu de închisoare, indiferent câți copii mai are de gând să aducă pe lume.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: