Factura de la curent i-a lăsat fără bani pe angajaţii unei primării

Primăria Cruşeţ nu a achitat salariile angajaţilor din cauză că toate resursele financiare au fost folosite pentru achitarea unei facturi de aproximativ un miliard de lei vechi la energia electrică. Primarul a fost nevoit să facă rost de bani întrucât furnizorul CEZ a lăsat comuna fără iluminat public şi apă potabilă mai bine de două zile. După ce a mai achitat încă 12 milioane pentru re-branşare, primarul Drăguşin este hotărât să demonstreze că furnizorul încalcă legea. Ba mai mult, spune că va cere CEZ-ului să plătească impozit pe terenul pe care şi-a înfiinţat reţelele.

  

Primarul comunei Cruşeţ a fost nevoit să amâne plata salariilor din cauza achitării unei facturi de regularizare a consumului de energie electrică a cărei valoarea a fost de aproximativ un miliard de lei vechi. Pentru a forţa achitarea facturii, furnizorul CEZ a lăsat comuna fără iluminat public şi apă potabilă. “Furnizorul de energie electrică ne-a decuplat iluminatul public, sistând totodată şi funcţionarea staţiei de alimentare cu apă a comunei. A trebuit să fac rost de bani pentru a achita factura întrucât oamenii aveau nevoie de apă pentru a se putea spăla. Astfel, am amânat plata salariilor angajaţilor şi am mai încasat nişte bani din taxe şi impozite. Angajaţii primăriei au înţeles că este nevoie de bani pentru a putea da drumul la alimentare. Sper să putem rezolva problema salariilor până la sfârşitul lunii”, a declarat Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ. Pe lângă achitarea facturii, Primăria Cruşeţ a trebuit să plătească furnizorului CEZ încă 12 milioane de lei vechi pentru realizarea cuplării la reţea, operaţiune ce s-a realizat în acest week-end.

Se răzbuna pe furnizorul de energie electrică

Primarul comunei Cruşeţ este foarte nemulţumit din cauză că furnizorul de energie electrică nu este îngăduitor cu autorităţile locale deşi nu achită nici un fel de impozit pe terenul pe care şi-a înfiinţat reţele. Ba mai mult, edilul local a efectuat mai multe demersuri pentru a-l împiedica pe furnizorul CEZ să mai procedeze în acest fel. “Am trimis o adresă către CEZ prin care am arătat că sistemul de alimentare cu apă este folosit şi în caz de incendiu, până şi în titlul proiectului european se specifică acest lucru. De asemenea, am mai specificat că centralele care asigură încălzirea şcolilor funcţionează pe baza apei din sistemul de alimentare al comunei. În aceste condiţii, potrivit legii, nu se pot face decuplări şi trebuie efectuată o reeşalonare a datoriilor. Oricum sunt convins că furnizorul CEZ se grăbeşte cu decuplările întrucât cer nişte sume foarte mari pentru cuplări, fără să se gândească la costurile exagerate pe care le impun. Aşa cum ei ne cer taxă de 12 milioane de lei vechi pentru cuplare, aşa le vom cere şi noi impozitul pe trenul pe care şi-au înfiinţat reţele. La o întâlnirea cu primarii, am înţeles că autorităţile locale din alte judeţe chiar au câştigat, în instanţă, dreptul de a încasa impozit de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la CEZ”, a mai precizat Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: