Facturi umflate la întreţinere, la o asociaţie din Târgu Jiu

Locatarii unui bloc din municipiul Târgu-Jiu au ajuns în culmea disperării pentru că nu ştiu pe ce se cheltuiesc banii care ajung la asociaţie. Târgujienii arată cu degetul spre administratorul şi preşedintele asociaţiei şi sunt decişi să meargă în instanţă cu aceste probleme pe care le-au afişat pe toată scara. Preşedinta asociaţiei de proprietari are o altă părere şi susţine că locatarii sunt dezinteresaţi

Locatarii Asociaţiei 170 din Municipiul Târgu-Jiu se plâng de faptul că nu sunt informaţi despre cheltuielile lunare, că li se cer bani foarte mulţi şi că lucrările care se fac nu sunt licitate şi sunt de proastă calitate. Locatarii nu înţeleg nici de ce asociaţia nu afişează tabele cu sumele datorate de fiecare familie, dar şi cu restanţele. „Nu suntem informaţi despre cheltuielile lunare, plătim bani mulţi la asociaţie comparativ cu alte blocuri, nu suntem consultaţi atunci când se fac anumite lucrări care sunt efectuate cu firme nespecializate şi sunt de proastă calitate, nu se fac licitaţii, nu ştim cât costă lucrările şi de ce trebuie să suportăm pierderile de apă. Nu înţelegem de ce nu se afişează sumele pe care trebuie să le dea fiecare familie la asociaţie, dar şi restanţele, de ce nu este igienizat blocul, de ce nu contează propunerile noastre şi de ce nu se fac periodic alegeri la asociaţie”, a spus Rebedea Cosmin, locatar.

Merg cu nemulţumirile în instanţă

Locatarii au făcut afişe cu nemulţumirile pe care le-au postat peste tot şi sunt decişi să meargă în instanţă. „Noi am făcut afişe cu nemulţumirile şi le-am lipit peste tot pe scară, la intrarea în bloc, pe uşa liftului, să le vadă cine trebuie. Noi oricum vom face plângere la parchet şi dăm în judecată administratorul şi preşedinta de la asociaţie”, susţine Rebedea.

Preşedinta asociaţiei spune că de vină pentru această situaţie sunt locatarii pentru că sunt dezinteresaţi. „În primul rând  la asociaţie este numai scara aceasta, adică 45 de apartamente. La un moment dat se afişau tabele cu sumele datorate de locatari, dar şi cu restanţele, numai că acestea dispăreau. Nimeni nu a venit să mă întrebe de cheltuieli şi de ce se face pe scară, pentru că suntem vecini şi ne întâlnim zilnic. Oricând pot să vină să vadă despre ce este vorba. Mai mult decât atât, când convoc şedinţe trebuie să fac acest lucru de 2-3 ori ca să se strângă 5 locatari. Atunci când sunt probleme grave se strâng la şedinţe 10-15. Mie nu îmi este frică de nimic. Pot să mă dea în judecată. Eu am lucrat corect şi nu sunt probleme în contabilitate”, a declarat Niculete Mihaela, administrator asociaţie.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: