„Falcă” a dat 10.000 de euro ca să scape de puşcărie în Italia

Dezvăluiri interesante ieri în procesul unui grup de tineri din Craiova audiaţi la Tribunalul Gorj pentru implicarea într-o reţea de carderi, printre membrii grupării aflându-se şi un individ din Târgu Jiu.

Ultimul arestat în acest dosar este Florin Ovidiu Cristea, zis şi Falcă, el intrând după gratii luna trecută, când procurorii DIICOT au şi finalizat ancheta şi au trimis dosarul spre judecare magistraţilor gorjeni. Falcă este după gratii împreună cu cumnatul său, Marian Costinel Cristea, dar şi cu sora sa, Alina. Dosarul este o disjungere a altuia în care anchetaţi au fost membrii unei alte grupări ce se ocupa de falsificarea cardurilor, la audierile de ieri inculpaţii negând o serie de informaţii pe care le susţin procurorii DIICOT în rechizitoriul întocmit.

Falcă, spre exemplu, nu a recunoscut în ruptul capului că ar avea 150.000 de euro câştigaţi din clonarea cardurilor şi golirea conturilor unor italieni sau spanioli. Inculpatul a mărturisit, în schimb, că i-a plătit unui avocat suma de 10.000 de euro pentru a-l scăpa de o anchetă în care era implicat în Italia, afirmaţia stârnind rumoare în sală, mai ales printre avocaţii gorjeni, care spun că şi un sfert din sumă le-ar fi suficient pentru a apăra un astfel de client. Dezvăluirea a fost făcută numai după ce anchetatorii l-au acuzat că ar fi plătit 20.000 de euro, sumă negată de cel în cauză. Falcă a negat şi că ar avea proprietăţi în Gorj sau România, el spunând că are un apartament la care plăteşte rate pentru 30 de ani.

Cumnatul său, Florin Ovidiu Cristea a uimit şi el asistenţa, inclusiv pe judecătorul de caz, cu ţările pe care le-a vizitat în ultimul deceniu, de la Spania, Italia şi Grecia, până la Statele Unite ale Americii şi Australia. „În Australia am fost pentru a vedea o cursă de Formula 1. În Mexic am fost, iar în America doar am trecut prin Dallas şi Chicago”, sunt doar câteva din declaraţiile de ieri ale acestuia.

GRUPĂRI

Cristea a menţionat că nu este implicat în falsificarea de carduri, deşi şi el a fost ridicat în Italia de poliţişti dintr-o casă în care a fost descoperită aparatură de clonat cardurile bancare. Aparatură similară a fost descoperită şi în locuinţa acestuia din România. De menţionat ar fi că gruparea săltată de poliţiştii italieni, în care este implicat şi gorjeanul Cristian Dragoş Sorica, a rămas fără 120 de carduri clonate şi 30.000 de euro în momentul în care oamenii legii au intrat peste ei în locuinţă.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: