„Famiglia” Ponta- Sîrbu

Se pare că preşedintele Băsescu s-a hotărât să dea cărţile pe faţă acum, când mai are doar câteva luni din mandat. Înainte de plecarea la Bruxelles, n-a ezitat să-l atace încă o dată pe Victor Viorel Ponta, aducând în atenţia publică o posibilă măgărie penală a socrului acestuia, Ilie Sîrbu, care se pare ar fi „naşul” Agenţiei Domeniilor Statului, cea care se ocupă de toate terenurile statului care au fost retrocedate sau care urmează să fie retrocedate, agenţie pe care premierul şi-a trecut-o în subordine, adică în familie... Tot din aceste terenuri s-au făcut şi cele mai mari afaceri şi s-au dat cele mai tari tunuri, pentru că acestea au fost concesionate pentru sume de nimic unor abonaţi ai cercurilor influente politic. Preşedintele a lăsat să se înţeleagă ca „famiglia” care controlează România este cea a  premierului, care-şi ocupă actuala funcţie datorita socrului său influent, Ilie Sîrbu. Tot acesta şi-a propulsat şi fiica în Parlamentul European, după care a pus-o în braţele lui Ponta . Ca premiu Ponta a fost făcut şef de partid şi ulterior premier.

După cum au mers lucrurile până acum, nu-l văd pe Băsescu să vorbească gura fără el  aşa, pe picior de plecare la forul european, ci mai degrabă se bazează pe informaţii exacte pe care le vom vedea curând în presă, dacă nu la DNA... Dacă Ilie Sîrbu este Naşul mafiei din agricultură, atunci îl înţeleg pe preşedintele Băsescu care s-a dus glonţ la Bruxelles să-l propună pe Cioloş comisar european, în condiţiile în care Cioloş s-a dovedit un expert apreciat şi corect. Probabil că până în toamnă vom asista la tot felul de dezvăluiri şi firesc ne punem întrebarea de ce tocmai acum. E simplu: pentru că preşedintele va face tot ce poate pentru a opri ascensiunea la Cotroceni a familiei Ponta-Sîrbu, ascensiune care va transforma România în ceea ce era înainte de 1990, adică o ţară condusă de un partid monolit corupt până în măduva oaselor, care nu a ezitat să se alieze pe faţă cu toţi vagabonzii politici şi economici şi  de care va fugi toată lumea ca dracu de tămâie.

De ce face Băsescu asta, în condiţiile în care opoziţia ar fi trebuit să sară la gâtul puterii? Pentru că opoziţia a rămas cu 200 de ani în urmă. Şi-a revenit cu greu după alegerile trecute, s-a împotmolit în orgolii, s-a fărâmiţat, s-a bălăcit în propria mocirla în aşa fel încât aproape s-a autodesfiinţat. Acum pare că începe să se înfiripeze ceva şi, pentru prima oară după mult timp, văd un semn de înţelepciune în sensul că democrat-liberalii nu au mai ţinut coada pe sus, ci au renunţat la orgoliu identităţii, acceptând ca noul partid care va funcţiona după fuziune să se numească PNL. Mi se pare normal sa se întâmple aşa, pentru că PNL este un partid istoric, cu tradiţie, în contrapartida cu PDL care abia a trecut de majoratul american... De altfel, dacă noul partid nu ar fi purtat numele PNL, omul lui Ponta, Tăriceanu, ar fi confiscat imediat numele şi s-ar fi dus victorios cu el la Ponta, care ar fi avut toate motivele să strige: nu v-am spus eu că USL nu a murit?! Aşa că personal mă bucur că măcar în al nouălea ceas opoziţia a căscat ochii şi a văzut prăpastia de sub picioarele noastre, ale tuturor.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: