Familia Flaviei Bogdan, istovită de atâtea necazuri

Are doar 28 de ani, dar până la această vârstă a trecut prin necazuri greu de imaginat. Flavia Bogdan este nevăzătoare din naştere, iar în urmă cu şapte luni a trecut printr-o tragedie cumplită. Singura sa fetiţă, în vârstă de doar doi anişori a decedat. Flavia trăieşte într-o locuinţă socială din Iezureni împreună cu soţul său şi cu cei doi copii. Traiul la limita sărăciei şi necazurile ce s-au năpustit asupra lor le-au adus numai boli.

Copilul cel mare s-a născut cu hipoacuzie acută, iar mama a fost depistată recent cu cancer mamar şi cu diabet. De multe ori Flavia se roagă să fii murit ea, nu fetiţa care era ca un înger. Şi de parcă nu ar fi îndurat destule, Flavia a aflat că soţul său a fost dat afară de la serviciul unde lucra, de la Pază şi Protecţie. Cei patru trăiesc la limita sărăciei, din indemnizaţii sau din alocaţiile copiilor.

Fiecare zi este un chin pentru mama nevăzătoare şi cotropită de boli. Cu durere în suflet povesteşte cum fetiţa sa a fost răpusă de o boală ce s-a ascuns în corpul său inocent. „La 28 de ani am trecut prin foarte multe necazuri. Mi-a murit o fetiţă de doi ani de zile acum şapte luni. A avut o boală ascunsă, hepatită, pe care am descoperit-o prea târziu. În trei zile mi-a murit la Bucureşti. A făcut septicemie hepatică. Mai bine muream eu, că scăpam de necazuri”, povesteşte cu lacrimi în ochi mămica. Acum i-au mai rămas pe lume doi copii, unul de cinci ani şi unul de un an şi opt luni. Cel mare nu aude şi nu vorbeşte. Suferă de hipoacuzie profundă, handicap pentru care a fost încadrat în gradul II. Pentru că nu au prea multă mâncare la masă, copilul cântăreşte doar 12 kilograme la cei cinci anişori ai lui. „Îl am pe cel mic la grădiniţă, cel pe cu hipoacuzie. Merg cu el la Vădeni, la şcoala specială, nu la Craiova pentru că nu am posibilităţi.  E slab, are doar 12 kilograme. Mai merge pe jos, dar oboseşte repede pentru că el mănâncă numai uscături. Şi este şi foarte bolnăvicios. Trebuie purtat numai în braţe”, mai adaugă Flavia. Cei doi copii trebuie supravegheaţi în permanenţă, iar mama nu şie cum să se împartă pentru a fi lângă cei doi copii atunci când au nevoie de ea.

Mama suferă de cancer

Supărările  îndurate zilnic ce au curs în sufletul tinerei mame fără limită i-au cotropit trupul de boli incurabile. Din naştere soarta i-a fost pecetluită. Ochii săi nu au distins niciodată feţele copiilor săi, suferind de coroidoză miopică. Din cauza traumelor aceasta s-a îmbolnăvit pe sistem nervos de diabet, iar recent, în urma unui control efectuat la Bucureşti aceasta a descoperit că are cancer mamar. „A fost descoperit şi cancer mamar în urma unui control efectuat la Bucureşti. Totul e pe sistem nervos. Pe lângă asta mai am şi hipertensiune şi diabet. Medicamente nu pot să îmi iau. Nici pe acelea de ochi nu le mai iau că nu am din ce. Copilul primeşte 300 lei de la stat, iar eu, pentru handicapul meu primesc 243 de lei. Soţul a rămas şomer, iar acum nu îl mai angajează nimeni. Lucrează şi el cu ziua pe unde poate”, spune aceasta. În cea mai mare parte,  puţinii bani se duc pe medicamente necesare copilului pentru că este sensibil şi se îmbolnăveşte destul de des şi pe chirie. „Locuinţa socială am primit-o în luna februarie, la Iezureni. Am avut o locuinţă socială, dar am stat sus la Drăgoieni. Nu aveam apă curentă, nimic şi căram apă cu găleata. Era greu pentru că eu nici nu am voie să car.  M-am zbătut prin comisii pe la Bucureşti până mi-au dat, că nu voiau să îmi dea La cei bolnavi nu le face nimeni dreptate. Toţi spun că murim şi scapă  de noi ”, menţionează Flavia. Chiria pe lună este 320 lei. „Luna trecută am dat numai la gaze trei milioane. Am încercat să cumpărăm ce e mai bun să le dăm copiilor şi după aceea am mâncat şi noi”, mai spune Flavia.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: