Familia Vână revine la şefia Casei de Sănătate

Conducerea Casei de Sănătate Gorj reprezintă încă un test pentru actuala coaliţie guvernamentală care nu funcţionează deloc la nivel de judeţ. Teoretic, postul aparţine PDL, dar pentru ocuparea lui la concurs s-au înscris un liberal şi un membru al PSD, doar cel din urmă prezentându-se la examene. Culmea, cel în cauză este fiu de fost ofiţer SRI, are soţia bine înfiptă în structurile PSD Gorj, iar soacra i-a fost înainte şefă la Casa de Sănătate.

Pentru fostul şef liberal al Casei de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină, nu părea a fi o problemă participarea lui la concursul organizat ieri la Bucureşti pentru ocuparea funcţiei pe care a ocupat-o până luna trecută. Fostul director chiar a mers ieri în capitală, numai că s-a dus acolo cam degeaba pentru că, până să înceapă examenul, acesta s-a retras şi nu s-a mai prezentat la concurs. Ce l-a determinat pe Cocină să ia o asemenea decizie radicală- Despre lispa sprijinului politic nu poate fi vorba atâta timp cât şi-a depus dosarul. Fostul director a avut sprijinul PNL în ultimii doi ani în care a condus Casa de Sănătate, el fiind demis în urmă cu o lună, în locul său fiind numit interimar Cosma Dumitrescu, membru PSD.

Fostul director liberal s-a înscris la concurs avându-l drept contracandidat pe Daniel Titu Bondoc, membru PSD, de asemenea. Şi, de aici încolo se poate specula absolut orice, mai ales la câte incertitudine politică există la nivel de judeţ. Gheorghe Cocină spunea ieri că nu s-a mai prezentat la concurs, deşi a fost în cursul zilei la Bucureşti, din motive "personale". Acesta afirmă că asupra sa nu s-au exercitat presiuni politice pentru a nu participa la concurs. "Sunt strict motive personale, nu vă gândiţi la ceva politic pentru că nu este cazul. Mi-am dat seama că nu are rost să mai particip şi de aceea m-am retras", a spus fostul şef al Casei de Sănătate.

Contracandidat puternic

Contracandidatul lui Cocină, Daniel Titu Bondoc, este fiul unui fost colonel SRI, Titu Bondoc, fostul ofiţeri fiind adjunct al SRI Gorj în 1990, în perioada mineriadelor din acel an. De asemenea, Bondoc este căsătorit cu Iulia Vână, fost consilier judeţean PSD şi fostă preşedinte al Tineretului Social Democrat din judeţ. Iulia Vână încă este considerată o apropiată a lui Victor Ponta, ministrul PSD fiind "suspectul de serviciu" în cazul sforilor trase acum în jurul acestui concurs. De altfel, despre fosta şefă de la TSD Gorj s-a vorbit de la bun început că şi-ar fi dorit postul ocupat anterior de mama sa, deşi Iulia nu a confirmat niciodată o asemenea informaţie. Mama Iuliei Vână, Speranţa Vână, a fost între 1999 şi 2006 şefa Casei de Sănătate Gorj, ea candidând în vara anului trecut la Primăria Târgu Jiu din partea Partidului Conservator, după ce, anterior, fusese membru al PNŢCD şi al PSD Gorj, precum şi al PNL până în momentul în care a fost înlocuită din funcţie cu Gheorghe Cocină. Dacă mai trecem în revistă şi faptul că tatăl Iuliei Vână a candidat şi el vara trecută pentru un post de consilier local pe listele unui alt partid decât cele preferate de femeile din familie aveţi imaginea completă a doctrinelor agreate în familia Vână.

Membru PSD pe postul PDL

Daniel Titu Bondoc este însă mult prea puţin cunoscut opiniei publice din Gorj, în ciuda notorietăţii de care se bucură soţia şi soacra sa. El este director economic la o firmă privată şi, la cum stau lucrurile până acum, are toate şansele să îi ia locul lui Cosma Dumitrescu la Casa de Sănătate, singurul lucru care l-ar împiedica fiind acela al nepromovării examenului, ceea ce pare destul de greu de crezut. Asta ar însemna ca Bondoc să alerge de unul singur şi să reuşească să ocupe locul doi în clasament, ceea ce, nu se prea poate în România de azi...

Interesant este însă că postul de conducere de la Casa de Sănătate Gorj revine însă PDL, conform unui protocol semnat de PSD şi PDL Gorj la începutul anului şi neaplicat deocamdată din cauza neînţelegerilor dintre cele două filiale. PDL Gorj nu a avut un reprezentant propriu la concursul pe care Casa Naţională de Sănătate îl organizează între 18 şi 20 martie la Bucureşti. Şi, astfel, revenim din nou la politică, o politică ale cărei efecte nu prea sunt deloc pozitive la nivel de judeţ. Cei de la PSD au tăcut mâlc în această chestiune, promovându-şi omul pe funcţia ce revine PDL, în timp ce dinspre PDL nu s-a mai auzit absolut nimic în ultimele săptămâni, în afară de retragerea lui Ionel Manţog de la şefia Complexului Energetic Turceni, restul filialei intrând parcă în pământ.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: