Faptele penale ale lui Caragea, cercetate la cererea Comisiei de Apărare

Comisia de Apărare din Senat îl va sesiza pe ministrul de Interne, Radu Stroe, despre existenţa unor "indicii serioase privind comiterea unor fapte penale" în cazul şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, a anunţat, miercuri, Corneliu Dobriţoiu, preşedinte al acestei comisii.

"Am prezentat concluziile rezultate în urma procesului de audieri care au avut loc în cadrul comisiei, dar şi prin informarea făcută de Ministerul de Interne în urma actului de control desfăşurat în teritoriu. Prin votul majoritar, prin vot covârşitor, s-a luat decizia să îl notificăm pe ministrul de Interne (Radu Stroe - n.r.) asupra faptului că principalele elemente reţinute se referă la indicii serioase privind comiterea unor fapte penale. Ne vom adresa ministrului să ia măsurile legale în consecinţă având în vedere că inspectorul şef de la Gorj este în subordinea ministrului", a spus senatorul PNL.

Întrebat despre ce fapte penale ar putea fi acuzat Caragea, acesta a răspuns că nu este de competenţa comisiei să stabilească natura, să încadreze faptele penale respective. "Vorbim de o gamă mai largă de elemente care ar putea face obiectul unor anchete penale, începând de la reţinerea de bani, o atitudine nefirească şi pe lângă lege privind hărţuirea unor agenţi economici, atitudine managerială defectuoasă şi alte multe aspecte. Ele sunt mare parte prezentate şi în raportul de control al ministrului de Interne", a adăugat Dobriţoiu.

Întrebat dacă, în urma audierilor din comisie, a reieşit că şeful IPJ Gorj era capătul acestei reţele şi că la el se ajungeau aceşti bani, el e răspuns: "Noi nu am făcut anchete. Din informaţii, aşa reieşea, dar nu această problemă trebuie reţinută în urma unor cercetări amănunţite. Nu avem competenţe şi nici dreptul regulamentar sau legal să coborâm nivelul anchetei dincolo de competenţele profesionale".

Detalii pe Mediafax.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: