Fără concedii pe timpul verii la o instituție din Gorj

Angajații de la Serviciul de Pașapoarte Gorj își iau gândul de la concedii pe timpul verii. Aproape toți salariații au fost nevoiți să-și programeze vacanțele primăvara sau toamna pentru a nu se forma cozi prea mari la ghișee în cele trei luni de vară. Deja cererile pentru eliberarea pașaportului au crescut cu peste 20% în prima jumătate a acestui an.

Aproape toți salariații de la Pașapoarte își vor lua concediu în toamnă. Valentin Surupăceanu, șeful Serviciului de Pașapoarte Gorj, a explicat de ce sunt axate concediile salariaților în afara sezonului estival: „În perioada estivală, va crește foarte mult numărul de cereri pentru că vor veni și cei din străinătate. Concediile noastre sunt programate din decembrie, anul trecut. Numărul de zile este redus în perioada aceasta și, de obicei, doar cei care merg la mare își iau concediu în această perioadă. Concediile noastre sunt axate, în special, primăvara și toamna, după terminarea sezonului estival”.

Față de anul trecut, în primele cinci luni ale acestui an, solicitările celor care își doresc un pașaport au crescut. Diferența este una simțitoare. „Numărul solicitărilor pentru eliberarea pașapoartelor este în continuă creștere față de anul trecut. În primele cinci luni, avem o creștere de 22,35% a numărului de cereri. În 2018, am avut 6.013 cereri per total, iar în 2019, în aceeași perioadă avem 7.357 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor. Au crescut cererile pentru pașapoartele electronice pentru că termenul de eliberare a pașapoartelor temporare este de 14 zile. Avem o platformă la nivel național, epașapoarte.ro, în care cetățenii își pot face pașapoartele. În Gorj, avem deschise două ghișee pentru primirea cererilor. Unul este dedicat special programărilor online. Ne ajută și pe noi pentru că se reduce timpul de așteptare, aglomerația din sala de așteptare și, mai ales, neliniștea copiilor cărora nu le place să stea într-un loc”, a mai transmis Surupăceanu.

Vizualizări: 3,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: