Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fără despăgubiri pentru oile moarte de boala limbii albastre

Direcţia Sanitar-Veterinară Gorj a început să despăgubească crescătorii ale căror animale au murit din cauza limbii albastre. Deşi la nivelul judeţului au fost identificate aproximativ 1000 de focare, nu toţi proprietarii de bovine şi ovine vor fi despăgubiţi. „Iniţial, am avut suspiciuni pentru 43 de bovine moarte în perioada aceea, însă vom acorda despăgubiri pentru mai puţin de 30 de bovine din cauză că nu s-a confirmat boala. Au fost animale care au murit datorită parazitozei sau a unor afecţiuni care nu au legătura cu boala limbii albastre”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Vor rămâne fără despăgubiri şi ciobanii ale căror oi au murit din cauza bolii limbii albastre. Asta întrucât oamenii nu au respectat dispoziţiile sanitar-veterinare. „Am avut 440 de focare pe ovine, însă foarte mulţi ciobani nu vor primi nici un fel de despăgubire sau vor primi despăgubiri pe mai puţine oi decât cele moarte. Ciobanii au făcut tratament după ureche, iar oile nu au fost urmărite. Cu toată propaganda noastră, ciobanii nu au anunţat medicul veterinar. Au fost persoane care abia când s-au trezit că le-au murit peste 10 oi, au raportat boala. În aceste situaţii nu vor primi despăgubiri decât pentru animalele moarte după raportare. Dacă înainte le-au murit 10 oi, iar apoi doar două, ei vor primi banii decât pentru două oi”, a precizat Ion Iliuţă. Pentru bovine valoarea despăgubirilor variază între 1200 şi 3400 de lei, cel mai mult urmând să primească un fermier din Turcineşti  care îşi cumpărase o vacă din Ardeal. Pentru ovine se va aloca până la 330 de lei/cap de animal, iar pentru un miel 150 de lei.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: