Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fata mare din politică

Politica, poate cea mai veche meserie din lume, este plină de fete mari. Aşa frumos îţi vorbesc la televizor politicienii, aşa de bine lucrează unii cu alţii, când nu îşi bagă cuţitul în spate…. Aşa roşii sunt în obrăjori când îi atacă cineva, că ţi se face milă să încerci a doua oară.

Politicienii din Gorj nu fac excepţie. Să începem cu ce se întâmplă acum în PSD. Oficial, le merge bine. În culise, aşa-numiţii lupii tineri vor să muşte din cadavrele politice ale bătrânilor. Doar că nu au curaj câtă vreme „cadavrele” mai mişcă, semn că nici tinerii nu sunt lupi, doar nişte bieţi coioţi. Nişte nulităţi puse în funcţii, care cred acum că le-a venit rândul. Rândul să ce? Oricum aveţi pe cap nişte pălării prea mari pentru tărtăcuţele voastre. Şi mai sunt unii, tot la PSD, care îşi asumă rezultatele altora şi emit pretenţii la funcţii.

În noul PNL, e plin de râsuri de politicieni. Nici nu câştigară puterea, că şi împart ciolanul la care dacă au noroc vor ajunge abia peste doi ani. Faptul că este Iohannis preşedinte nu înseamnă că dreapta este la putere. A apărut doar un echilibru în stat şi pesediştii care se credeau zmei până la 16 noiembrie au început să fie mai ponderaţi. Dar de aici şi până la pretenţiile unora din noul PNL de a-şi negocia deja funcţii şi candidaturi este cale lungă.

Înţeleg că în vechiul PNL, cel de dinainte de fuziunea cu PDL, se face lobby pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu. Grupuleţul nici măcar nu a priceput că acum face parte dintr-un partid mare. Unii cred că dacă încep să alerge de acum după ciolan au mai multe şanse să-l înhaţe. Fals. Uitaţi-vă când a început Crin Antonescu alergarea. Sau Victor Ponta. Chiar nu pricepeţi că prosteala nu ţine la infinit? Mai ales când este acelaşi timp de prosteală, cum este asta cu candidatura la Primăria Târgu Jiu. În politica de astăzi, cea de după 25 de ani de democraţie, vor avea de câştigat doar politicienii care sunt corecţi şi cei care muncesc. Şmecherii care stau la masă cu adversarul şi trec pe „acasă” doar când e prăjitura gata şi bagă lingura înainte de a fi scoasă din frigider vor fi puşi la punct de electorat. Pentru că ziua de 16 noiembrie nu a fost o întâmplare pe scena politică a României, ci o bornă. Cei care se bat pe ciolan, dar fug de muncă, fac parte din primii 25 de ani şi nu vor face parte din politica modernă care urmează să se întâmple. Prostituatele din politică nu se mai pot da fete mari. Ştiu toţi ce le poate capul.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: