Faţada liceului din Bumbeşti Jiu, la pământ

Faţada liceului din Bumbeşti Jiu a fost smulsă de vânt. După furtuna de miercuri seara, o bucată de aproape 50 de mp din izolaţia termică de pe un perete exterior a căzut. Asta în condiţiile în care este vorba despre o unitate de învăţământ recent renovată. Incidentul putea avea urmări grave în condiţiile în care nu era vacanţă, iar elevii se aflau în curtea şcolii. Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu, spune că lucrarea nu era recepţionată şi că reparaţiile vor fi suportate de constructor.

Lucrările de reabilitare a Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbeşti Jiu au fost efectuate în cadrul unui proiect de modernizare pe fonduri europene. Potrivit autorităţilor locale, investiţia trebuia recepţionată în luna noiembrie. Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, spune că remedierea faţadei va fi suportată de către constructor. „Contractul este în derulare, iar toate cheltuielile, care derivă din evenimentul produs în urma fenomenelor meteo deosebite de miercuri seara, vor fi suportate de constructor. Lucrarea nu a fost recepţionată, dar chiar dacă ar fi fost finalizat acest contract, lucrarea are garanţie 10 ani, perioadă în care constructorul are obligaţia să remedieze orice fel de neajuns”, a declarat Constantin Bobaru. Edilul local a evitat, însă, să spună cât a costat izolaţia termică a liceului. „Nu ştiu exact cât a costat izolaţia, face parte dintr-un proiect ce include şi dotări. Ca şi valoare este o chestie infimă, produsă pe 50 de metri pătraţi, problema este că s-a întâmplat. Nu trebuia să se întâmple acest lucru”, a precizat Bobaru. Primarul de la Bumbeşti Jiu a dispus o comisie, care în zilele următoare, va verifica toate anvelopările realizate de firma respectivă, în cadrul proiectului. „Comisia va trebui să dea soluţii astfel încât evenimente de acest gen să nu se mai întâmple. Trebuie să facă o verificare şi să spună clar dacă mai există vreun risc”, spune Constantin Bobaru.

BANI

Renovarea faţadei liceului face parte dintr-un proiect mai mare, de 9 milioane de lei, din care 6 milioane fonduri europene. Lucrările au început în 2011 şi trebuie finalizate în noiembrie 2016.

Galerie foto



Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: