FC Argeş a aflat că poate promova în Liga 1

Una dintre echipele de tradiţie ale României, FC Argeş, dorea de mai mult timp revenirea în Liga 1, dar forma de organizare a clubului nu a permis până acum acest lucru. Acum echipa argeşeană are cale liberă pentru a deveni club de drept privat şi a se lupta la promovare.

Judecătoria Piteşti a respins vineri contestaţia unui om de fotbal din judeţ care voia să pună piedici promovării celor de la FC  Argeş. Magistraţii de la Judecătoria Piteşti au respins, pe 13 iunie contestaţia depusă de Viorel Ilinca pentru crearea "Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş", cea care urmează să preia activitatea secţiei de fotbal a clubului primăriei Piteşti şi a echipei  FC Argeş. Prin această decizie, Judecătoria Piteşti a luat act de înfiinţarea acestei structuri de drept privat, iar FC Argeş are cale liberă pentru promovarea în Liga 1. În ultimele două sezoane, alb-violeţii nu a avut acest drept, întrucât regulamentele UEFA şi FIFA nu permit ca structurile sportive de drept public, cum era şi FC Argeş, să facă acest pas. Acum, echipa va fi preluată de Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş şi va deveni de drept privat.

Pregătind preluarea, acum câteva săptămâni, Consiliul Local Piteşti a votat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înfiinţării Asociaţiei Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş. Aceasta va prelua activitatea echipei de fotbal, obiectivul fiind promovarea în Liga 1 la sfârşitul sezonului viitor.

Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăţi comerciale din punct de vedere financiar din subordinea Primăriei Piteşti.

În Adunarea Generală a Acţionarilor vor fi Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 SA, Romi Becheanu, directorul SC Salubritate 2000 SA şi Cornel Ionică, primarul Municipiului Piteşti, ca reprezentant al autorităţilor locale. Primarul Cornel Ionică a dat asigurări că Municipalitatea va face toate eforturile financiare pentru a readuce echipa de fotbal a Piteştiului acolo unde îi este locul, în Liga 1. ”În sezonul trecut am avut alocat la secţia de fotbal un buget de 38 miliarde lei vechi (aproximativ 800.000 euro). Dacă vrei performanţă, vor fi alte cheltuieli. Intenţionăm să facem şi echipa a doua a clubului pentru a da şanse de a creşte jucătorilor tineri, de perspectivă. În sezonul viitor bugetul clubului va fi mai mare decât cel din acest sezon. Cu toate secţiile sportive pe care le avem cred că va fi în jurul sumei de 140 miliarde lei vechi (aproximativ 3 milioane euro)”, a spus edilul-şef al Piteştiului.

O asociere similară avea în acţionariat şi clubul Pandurii dar majoritatea asociaţilor nu au mai dat bani după intrarea echipei în insolvenţă. iar acum interesul acţionarilor pentru echipe de fotbal este zero, sau chiar negativ, pentru că majoritatea acestora au intervenit în procesele câştigate de Pandurii, prin care clubul putea recupera banii necesari supravieţuirii.

Echipa din Argeş a transferat recent trei dintre cei mai buni jucători din lotul echipei Pandurii, Blejdea, Brînzan şi Dănescu, nefiind exclus ca la finalul sezonului viitor aceştia să poată evolua în Liga 1.

Vizualizări: 940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: