„FC Vaslui e o echipă grea pentru toate competitoarele”

Pandurii joacă sâmbătă cu una dintre echipele de cupe europene, FC Vaslui, formaţie care vine după un succes internaţional şi are un moral destul de bun. Sorin Cârţu a scos în evidenţă calităţile adversarilor din etapa a doua, evidenţiind mai ales omogenitatea lotului şi echilibrul în compartimentele echipei vizitatoare. Totuşi tehnicianul gorjenilor speră ca Pandurii să poată contracara avantajele vasluienilor care pornesc cu prima şansă la acest meci speculând problemele acestora sau faptul că unii jucători vor fi obosiţi. Meciul dintre Pandurii şi FC Vaslui este programat sâmbătă seara, de la ora 19:00, fiind transmis în direct de GSP TV. 

 Pandurii întâlneşte în această etapă o formaţie foarte bine pusă la punct în toate privinţele, una dintre echipele de top, cu un moral foarte bun după participarea în cupele europene. Sorin Cârţu este foarte bine informat în privinţa adversarului şi are numai cuvinte de laudă la adresa vasluienilor şi a performanţei lor recente: „Am văzut meciurile lor şi a fost o calificare meritată. Nu este nici Omonia un adversar care să sperie foarte tare, dar au fost meciuri foarte disputate şi ei au făcut faţă cu brio acestei confruntări. Au şi mai multă experienţă acum că sunt la a doua participare, e o echipă matură, masivă, cu jucători buni în jocul de unu la unu”. Compartimentele celor de la Vasui sunt considerate echilibrate şi apărare, şi mijloc şi atac şi în fiecare dintre ele se găsesc jucători cu experienţă şi valoroşi după părerea lui Cârţu: „Şi anul trecut au început foarte bine şi au mers o perioadă foarte bine. Până au ieşit din cupele europene. Mai mult, au avut probleme după ce s-a destrămat cuplul de fundaşi centrali pe care îl aveau cu Cânu şi Munteanu dar văd că şi-au regăsit echilibrul. Din punctul meu de vedere FC Vaslui e o echipă care, dacă îşi păstrează aşa continuitatea şi nu mai au întreruperi, poate face lucruri frumoase. Arătau bine şi anul trecut, iar acum FC Vaslui e o echipă grea pentru toate competitoarele nu numai pentru noi. E o echipă bine închegată şi echilibrată în toate compartimentele.”
Conştient că orice adversar poate avea şi probleme, Cârţu e pregătit să le speculeze: „Sigur că mai au şi ei problemele lor, nu e o echipă perfectă dar sper să le speculăm noi. Nu e nici un dezavantaj pentru ei că încep în Liga I mai târziu pentru că au două meciuri oficiale deja care sunt cu mai mare încărcătură decît cele din campionat. Un meci internaţional e cu mai mare încărcătură decât meciurile de campionat, dar sigur că ele diferă ca mod de abordare. Altfel se joacă în campionat şi altfel într-.o cupă europeană. Se ştie foarte bine ce înseamnă să primeşti gol într-un meci de casă sau să dai meci în deplasare acolo. În momentul în care s-a dat golul la Nicosia deja se ştia clar totul pentru că acolo nu mai e importantă doar victoria cum e la un meci de campionat ci doar calificarea.”
Chiar dacă e la început de drum ca principal al vasluienilor, antrenorul Dulca are o echipă bună şi nu trebuie să-şi facă mari probleme după părerea lui Cârţu: „Nu cred că e o presiune în plus pentru Dulca, presiunile sunt mai mari sau mai mici funcţie de ce ai la dispoziţie. Ai o echipă bună şi funcţie de ce răspund jucătorii faci trecerea de la un meci de cupă europeană la unul de campionat.” Acesta e convins că în formula de start a oaspeţilor vor apărea şi noutăţi pentru că au un lot destul de bun şi numeros şi pot oricând alţi jucători să intre în locul celor care au jucat la Nicosia pentru a evita starea de oboseală.


Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: