Ferice de bugetari

Ministrul Muncii vorbește de o dublare a salariilor bugetarilor care sunt acum mai mici de 4.000 de lei. Ministrul pentru relația cu parlamentul zicea ceva de o triplare. Cresc și celelalte salarii, adică cele deja mari, dar numai cu 50%. Creșterea de salarii nu vine pe fondul reducerii numărului de bugetari, dimpotrivă. Tot mai multe angajări la stat vin să satisfacă partidele care au câștigat alegerile.

Oricât s-ar tăia de la investiții sau de la alte cheltuieli publice, bugetul pentru salarii nu poate fi un sac fără fund. Iar politicienii știu asta. De ce fac în continuare promisiuni aberante? Pentru că nu și-au rezolvat încă problemele penale. A picat ordonanța 13, dar asta nu înseamnă că au renunțat la idee. Au văzut că faza cu o sută de lei nu a ținut, așa că acum promit mai mult, ca să își crească suportul popular. Cred că ar fi în stare și să aducă înapoi în țară o parte din banii furați, numai să scape de dosare. Dacă ar fi și dispuși să dispară din politică, mai că s-ar merita.

Din păcate, mișcarea #rezist nu îi va opri pe politicieni. Ei vor merge până la capăt cu albirea cazierelor, doar că România va suporta costuri mai mari. Vom avea inflație galopantă, firme private închise sub presiunea taxelor care inevitabil vor crește, economie dată peste cap. Dacă PSD va face la timp pasul înapoi, așa cum a mai făcut în trecut, o să vină iar niște tehnocrați să îndrepte lucrurile și să își ia înjurăturile. Pesediștii vor rămâne ăia care au dat, nu ăia care au distrus. Întrebarea este câți români lucizi vor mai rămâne în țară pentru a lupta cu ăștia. Nu ar fi mai bine să îi lăsăm singuri?

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: