Fermă de aproape patru miliarde la Samarineşti

O localnică din Samarineşti a pus bazele unei afaceri de miliarde în localitatea natală. Aceasta a investit peste patru miliarde într-o fermă de capre de rasă aduse tocmai din Italia şi Austria. Zona pare să fie una destul de prielnică unei astfel de afaceri luând în calcul că aceasta nu este singura fermă de capre din localitate şi că şi alţi localnici vor să mai înceapă o astfel de activitate.

Ferma de capre se întinde pe câteva hectare bune fiind dotată cu toate condiţiile impuse de Uniunea Europeană, spune viceprimarul din Samarineşti, Gheorghe Jianu. Afacerea a pornit de la câteva capete pentru ca acum întreg efectivul să numere peste 150 de capete. „E o fermă frumoasă, cred că peste 150 de capre are acolo. Afacerea aparţine unei localnice de aici de la noi împreună cu o rudă de-a acesteia. Ei au stat la Bucureşti, dar s-au mutat aici şi au pus bazele acestei ferme”, a declarat Gheorghe Jianu.

Animale din Austria şi Italia

Pentru a fi sigură de reuşită, femeia a achiziţionat exemplarele din Austria şi Italia şi a început deja prin a vinde laptele şi brânza de capră, considerată de localnici drept un medicament. „E foarte scump laptele de capră şi brânza, toată lumea ştie că laptele de capră e medicament, tratează foarte multe boli. Cel mai probabil de asta a şi înfiinţat ferma, nu pentru carne pentru că ea vrea să le înmulţească. În plus are toate condiţiile, au construit pătule, au teren mult, au instalaţii de muls”, a adăugat viceprimarul din Samarineşti.

INTENŢII

Potrivit autorităţilor locale mai sunt şi alţi localnici care vor să facă din creşterea caprelor o afacere profitabilă. „În ultimul timp, la noi în zonă, s-a dezvoltat foarte bine această activitate. Mai sunt oameni care vor să facă acelaşi lucru şi sunt şi din cei care au făcut deja dar la un nivel mai mic. Pentru noi este o bucurie că ne dezvoltăm într-un anumit domeniu”, a adăugat viceprimarul Jianu.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: