Fermierii din zonele defavorizate primesc subvenţiile de la APIA

Fermierii din zonele defavorizate primesc în această săptămână subvenţiile de la  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. Potrivit conducerii instituţiei, cuantumul ajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro, iar pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora cuantumul este de 300 euro.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj va efectua, în zilele imediat următoare, plăţile aferente ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate, pentru anul de cerere 2012, în sumă totală de 570.691,00 euro. De acest ajutor beneficiază un număr total de 1655 crescători de animale şi un efectiv de 6093 animale eligibile, respectiv  6.087 vaci de lapte şi 6 taurine din rase de carne şi metişii acestora. „Cuantumulajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro, iar pentru categoria taurine din rase de carne şi metişiiacestora cuantumul este de 300 euro. Menţionăm că valoarea ajutorului specific a fost calculată la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaţie a lunii septembrie, respectiv 4,5383 lei”, a precizat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

TERMEN

Reprezentanţii APIA Gorj reamintescpotenţialilor beneficiari că în perioada 10 iunie – 15 iulie 2013 se depun cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate”. Potrivit conducerii instituţiei, până la momentul de faţă, au fost depuse 184, cereri pentru un număr total de 721 capete vaci de lapte.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: