Fermierii gorjeni îşi pot depune cererile şi declaraţiile online

Fermierii gorjeni pot depune, începând de ieri, petiţii, sesizări şi reclamaţii online. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj este singurul centru judeţean din ţară care are propria pagină web. Adresa site-ului este: www.apiagorj.ro.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj şi-a lansat propriul website. Pagina personalizată a instituţiei a costat aproximativ 2600 de lei şi a fost realizată de un dezvoltator de reţea din judeţul Gorj. Site-ul poate fi accesat de toţi cetăţenii care doresc informaţii legate de domeniul de activitate al instituţiei, aria de acţiune şi schemele de plăţi. Totodată există posibilitatea comunicării opiniilor, sesizărilor şi reclamaţiilor online prin intermediul Chestionarului Online sau prin intermediul paginii de solicitare informaţii de interes public. a declarat „Acest site reprezintă obiectivul meu principal din proiectul de management pentru a cărui realizare a trebuit să lucrăm mai bine de o lună de zile. Este un site modern care are ca scop îmbunătăţirea relaţiei cu fermierul precum şi dezvoltarea şi consolidarea imaginii instituţiei la nivel judeţean şi local. Cetăţenii au posibilitatea să îşi depună petiţiile, sesizările şi reclamaţiile online”, a declarat Constantin Negrea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj.  Fermierii gorjeni pot intra şi baza de date a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, cu ajutorul unei parole, de unde pot obţine informaţii referitoare la stadiul în care se află dosarele lor, după cum a precizat directorul APIA Gorj.

Peste 35000 de cereri primite de la fermieri

Peste 35000 de fermieri s-au perindat pe la sediul APIA Gorj de la începutul  acestui an. Oamenii au fost nevoiţi să stea ore în şir la cozile din faţa ghişeelor pentru a-şi putea înregistra cererile de subvenţii. Constantin Negrea a precizat: „Acest sistem informatic vine în sprijinul fermierilor care îşi vor putea depune online, începând cu anul 2010, cererile, declaraţiile şi toate documentele necesare în vederea obţinerii de subvenţii. Centrul Judeţean APIA Gorj este singurul centru judeţean din ţară, excluzând Bucureştiul, care propriul website. Timp de un an de zile site-ul se află în perioada de asistenţă tehnică şi mentenanţă. Pe viitor intenţionăm să îmbunătăţim pagina web şi să putem încărca fişierele proprii direct din instituţie”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: