Fermierii gorjeni, verificaţi de APIA

Efectivele de animale ale crescătorilor de ovine şi caprine care au depus cereri pentru solicitarea subvenţiei vor fi verificate de către APIA. În cazul în care se vor constata diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor identificate în exploataţie, fermierii riscă penalizări sau chiar excluderi de la plată.

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj va demara controale la crescătorii de ovine şi caprine ce au solicitat subvenţii. Campania de depunere a cererilor s-a încheiat în data de 15 iunie, iar la nivelul judeţului Gorj au fost înregistrate 644 de solicitări pentru un efectiv de 108.906 capete. „În momentul de faţă se analizează documentaţia depusă de fermieri urmând ca în perioada imediat următoare să se facă verificări în teren pentru a se vedea dacă informaţiile privind numărul de animale este real. Fermierii vor aleşi la întâmplare, urmând a fi verificaţi peste 20% dintre cei care au depus cereri. În cazul în care se vor constata diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor determinate se aplică reduceri sau excluderi de la plată. Pentru situaţia în care această diferenţă este mai mică sau egală cu 3%, nu se aplică nici o penalizare“, a declarat Virgil Ungureanu, şeful Serviciului Autorizare Plăţi Naţionale Directe şi Complementare din cadrul APIA Gorj.

PENALIZĂRI

Dacă diferenţa este mai mare sau egală cu 3%, prima totală se reduce astfel: cu 5% dacă raportul dintre numărul animalelor cu nereguli şi numărul animalelor determinat este mai mic sau egal cu 10%; cu 10% dacă raportul este mai mare de 10% dar mai mic sau egal de 20% ; cu 15% dacă raportul este mai mare de 20% dar mai mic de 30% şi cu 20% dacă raportul este mai mare de 30% dar mai mic sau egal cu 50%. În cazul în care diferenţa este mai mare de 50% fermierul este exclus de la plată.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: