Festivalul de la Costineşti, prea scump pentru talentele Gorjului

Tineri talentaţi din Gorj nu vor putea participa la Festivalul “Tinereţii” din Costineşti, pentru că nu au banii necesari sa îşi achite transportul, masa şi cazarea. Judeţul Gorj va fi reprezentat doar de doi interpreţi din zece calificaţi, iar aceştia vor fi nevoiţi să scoată din buzunare peste 30 de milioane de lei vechi.

Tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 25 de ani  urmau să reprezinte judeţul Gorj la Festivalul Tinereţii din Costineşti, ce se va desfăşura în luna august a acestui an. La preselecţia care s-a ţinut în luna iunie, zece dintre participanţi s-au calificat, la secţiunea de folclor, pentru a merge mai departe. Opt dintre ei sunt cursanţi la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu şi sunt îndrumaţi de către profesoara de canto, Camelia Argint.

Pentru cele zece zile în care se desfăşoară festivalul, fiecare elev ar avea nevoie de peste 30 de milioane de lei vechi, pentru cheltuielile aferente.  Din cauză că nu toţi îşi permit să plătească aceşti bani, doar doi dintre ei se vor prezenta la concurs. „Din păcate doar două dintre elevele mele vor merge la Costineşti. Organizatorii nu le-au asigurat nimic, nici masă, nici casă. Pe lângă asta, nu se pot caza decât la hoteluri de trei stele, cu care organizatorii au contract. Părinţii trebuie să suporte toate cheltuielile” a precizat Camelia Argint.

Premii mai mici decât taxa de participare

Pentru toţi aceşti tineri talentaţi, festivalul reprezenta o rampă de lansare. Una dintre tinerele care trebuie să se resemneze este şi Carmen Duică, o tânără interpretă de muzică populară, care face naveta de la Turceni în fiecare săptămână pentru a se pregăti. “Am trecut de preselecţie, eu şi colegii mei ne-am descurcat foarte bine. Îmi pare rău că nu voi putea merge la festival. Îmi doream să particip” a spus Carmen Duică. La concurs participă tineri interpreţi din ţări precum Grecia, Italia, Bulgaria sau China.

Festivalul tinereţii de la Costineşti se află la cea de-a V-a ediţie. Câştigătorii vor primi sume cuprinse între 1000 şi 3000 de lei, în funcţie de vârsta şi categoria la care participă. Trofeul festivalului este de 5000 de lei şi se acordă pentru cea mai bună evoluţie artistică.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: