FIFA va ajuta fotbaliştii neplătiţi din România

Foarte multe cluburi din România au intrat în ultimii ani in insolvenţă şi chiar în faliment iar fotbaliştii care au jucat pentru aceste cluburi au rămas neplătiţi. Ajutorul fotbaliştilor aflaţi în astfel de situaţii poate veni de la FIFA, acolo unde s-a creat un fond special pentru ei.

Problemele multor fotbalişti români, legate de salariile neachitate la timp de cluburi, ar putea fi rezolvate de FIFA. Forul mondial, alături de FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor, au ajuns la un acord pentru crearea unui fond destinat jucătorilor care nu au fost plătiţi de cluburile lor. Din acest fond, fotbaliştii ar urma să fie plătiţi, iar apoi FIFA şi FIFPro să-şi recupereze banii de la cluburile acestora. Fondul va fi activ din 1 iulie 2020 şi îşi propune să adune 16 milioane de dolari până în 2022.

Vicepreşedintele AFAN, Ionuţ Rada, spune că decizia FIFA şi FIFPro va fi şi în ajutorul fotbaliştilor români, dar speră ca FRF şi LPF să ia exemplul FIFA şi să creeze şi ele un astfel de fond naţional pentru ligile inferioare. „O iniţiativă care cred că ar putea să revoluţioneze. Nu va fi uşor, dar cred că este un pas extrem de important, mai ales pentru jucătorii din campionatele unde nu sunt contractele foarte bine respectate, cum este şi cazul nostru. Va exista un procent pentru fiecare campionat, care va putea acoperi o parte din aceste salarii neplătite, urmând apoi ca FIFA să se îndrepte către cluburi”, a explicat Ionuţ Rada, vicepreşedintele AFAN, dând şi câteva exemple de astfel de cluburi: „Sunt foarte mulţi jucători şi se întâmplă, din păcate, şi la echipe care au fost în insolvenţă. Echipe care au revenit la aceleaşi probleme. Vedem Astra, vedem Dinamo, chiar şi la CFR au fost probleme. E clar că nu se respectă munca jucătorului”.

Numai anul trecut s-au strâns aproximativ 500.000 de euro din salarii neplătite pentru jucătorii din România.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: