Universitatea Craiova a scăpat de griji, dar lupta pentru play-off continuă . Programul ultimelor etape

Echipele care păstrează șanse pentru calificarea în play-off vor juca de la aceeași oră în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 1. FC Botoșani, Gaz Metan și Viitorul se luptă pentru ultimele două poziții de play-off. Universitatea Craiova a scăpat de grija calificării încă de la meciul cu FC Viitorul din etapa trecută.

Sezonul regular al ligii 1  este la două etape de final, dar ultimele poziții de play-off încă se dispută. Dacă CFR și Universitatea Craiova și-au asigurat matematic prezența în top șase, iar FCSB și Astra sunt foarte aproape, FC Botoșani, Viitorul și Gaz Metan se vor lupta, cel mai probabil, până în ultima rundă pentru locurile cinci și șase.

Universitatea Craiova joacă în etapa a 25-a în deplasare, la Iaşi, sâmbătă 15 februarie, iar în ultima etapă va juca la Craiova, cu CFR Cluj.

FC Botoșani (39 de puncte) și Viitorul (38 de puncte) ocupă ultimele două poziții de play-off la finalul rundei a 24-a, dar Gaz Metan este în continuare în cursă, având un singur punct în minus față de echipa lui Hagi și două de moldoveni. Dacă distanțele se vor păstra și înaintea ultimei etape din sezonul regular, meciurile echipelor care păstrează șanse matematice de play-off se vor disputa în același timp. FC Botoșani pare că are prima șansă la poziția a cincea, datorită programului, urmând să întâlnească Sepsi și Poli Iași în ultimele două etape ale sezonului regular. Echipa lui Gică Hagi are o deplasare infernală, la Cluj, cu CFR, pentru meciul din etapa a 25-a, în timp ce prezența în play-off s-ar putea decide în ultima rundă, acasă, cu Academica Clinceni. Gaz Metan Mediaș joacă la Clinceni runda următoare și va primi vizita lui Dinamo, echipă care va juca în play-out, în etapa 26.

Meciurile din ultima etapă ale echipelor în luptă pentru ultimele două locuri de play-off:

    FC Botoșani – Poli Iași

    Viitorul – Academica Clinceni

    Gaz Metan Mediaș – Dinamo

În caz de egalitate de puncte, Viitorul are avantaj în meciurile directe cu Gaz Metan, după 4-1 și 0-1, dar dezavantaj față de Botoșani (2-2 și 0-1), în timp ce medieșenii și echipa antrenată de Marius Croitoru au remizat atât în tur, cât și în retur (0-0 și 1-1), dar Gaz Metan are avantaj datorită golului marcat în deplasare.

CFR Cluj are șanse mari să intre pe primul loc în play-off, având un avans de cinci puncte față de Craiova și FCSB înaintea ultimelor două etape, când întâlnește Viitorul și Universitatea.

Galerie foto



Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: