„Filip era în PNG dacă îi ofeream 300 de milioane”

Fostul lider al PNG Gorj, Nicolae Feţeanu, membru al PDL în ultimii ani, nu pare uimit de faptul că primarul din Rovinari, Dorin Filip, a decis acum să se mute la PNL, după două mandate portocalii. El confirmă faptul că a purtat, în trecut, negocieri cu edilul din Rovinari pentru a-l atrage în rândurile PNG, partid care la nivel de judeţ este ca şi inexistent, „motivaţia” reprezentând-o sumele de bani cu care, la vremea aceea, Gigi Becali îi recompensa pe primarii ce aspirau să devină „războinici ai luminii”. Feţeanu îşi aminteşte că Filip a fost la un pas de-ai fi coleg de partid înainte de PDL, o sută de milioane de lei vechi făcând diferenţa între carnetele de partid pe care primarul le-a avut în buzunar.

„Din ce îmi mai aduc aminte, prin 2004, dumnealui a acceptat o delegaţie de la PNG în biroul de la Rovinari. Am purtat negocieri şi în contextul în care atunci domnul Becali oferea anumite sume de bani către bisericile din localităţile în care aveam primarii noştri. Pentru o primărie de oraş suma oferită era de 200 de milioane de lei vechi şi, dacă nu mă înşel, suma aceasta nu a fost convenabilă pentru dumnealui. Dacă îmi aduc aminte bine, dorea 300 de milioane, probabil avea mai mult de reparat la biserică, nu ştiu exact, că oricum banii îi dădeam cu chitanţă la un preot”, declară Feţeanu.

Edilul din Rovinari afirmă, în schimb, că şi dacă ar fi ajuns să primească banii respectivi, nu i-ar fi folosit în interes propriu. „Au fost nişte vorbe în vânt rostite atunci, eu aşa la consider. Nu făceam mare lucru cu acei bani. Acum, în schimb, cu ajutorul cuiva, am făcut rost de o sponsorizare de 4 miliarde de lei vechi cu care vom acoperi cu tablă de cupru biserica”, menţionează Filip.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: