Filip: Voi dispune reorganizarea primăriei. Nu exclud schimbări din funcţii!

Robert Filip a depus joi jurământul pentru funcţia de primar la Rovinari. Deşi are majoritate, Filip a amânat alegerea viceprimarului până la o nouă şedinţă a Consiliul Local. În perioada următoare, acesta va dispune reorganizarea primăriei, neexcluzând chiar destituiri în rândul persoanelor cu funcţii de conducere. Filip intenţionează să numească un nou administrator al oraşului Rovinari, cu precizarea că Podaru nu va mai reveni în primărie.
Rep.: Aţi depus jurământul. Cum a fost această zi pentru dumneavoastră?
Robert Filip: Am depus jurământul, alături de ceilalţi consilieri locali. Am simţit emoţii mari în momentul depunerii jurământului, dar sunt destul de încărcat pozitiv ca să mă pot apuca de treabă. Emoţiile care mă încearcă sunt cu atât mai mari cu cât stau în biroul tatălui meu, pe scaunul dumnealui.
Rep.: Cum a decurs şedinţa pentru constituirea noului consiliu local?
R.F.: Şedinţa de constituire a noului consiliu local nu a fost una tensionată. Reprezentantul prefecturii chiar ne-a spus că a fost una dintre cele mai linişte şedinţe de consiliu local. Nu am ales încă viceprimarul. În momentul de faţă, evaluez consilierii pentru că îmi doresc să fac echipă cu un om competent.
Am negociat deja majoritate în Consiliul Local şi nu sunt probleme. Avem 11 din 17 consilieri, mai concret: 7 consilieri ALDE, 2 consilieri PSD, un independent şi un consilier PRU.
Rep.: Cum vă înţelegeţi cu cei de la PNL, ţinând cont de campania agresivă dusă de domnul Laurenţiu Chivu împotriva dumneavoastră?
R.F.: Nu am niciun fel de problemă cu dumnealor. Pe domnul Chivu l-am văzut în sală, dar probabil este prea timid ca să vină să mă felicite. La ora actuală, PNL are 6 consilieri, însă cu trei dintre ei suntem în discuţii pentru a-i aduce la ALDE.
Rep.: Cum aţi găsit primăria?
R.F.: Am găsit la primărie o echipă puţin dezorganizată, dar care se va apuca de treabă. Voi face o reorganizare la nivelul primăriei, voi evalua oamenii în funcţie de competenţe. Nu exclud schimbări în rândul persoanelor care ocupă funcţii de conducere în momentul de faţă. Nu voi face schimbări doar de dragul de a face schimbări, ci doar acolo unde serviciile sunt blocate şi nu funcţionează aşa cum ar trebui.
Rep.: Veţi cere Audit?
R.F.: Nu voi cere Audit la primărie. Dacă vreau să verific anumite situaţii, pot să le verific singur. În primele două luni trebuie să rezolvăm problemele cu apa, să schimbăm conducta de apă, după care rezolvăm problema câinilor fără stăpân, după care ne apucăm de curăţenie.
Rep.: Domnul Podaru va reveni la primărie?
R.F.: Domnul Podaru nu va reveni la Primăria Rovinari. Avem doar o relaţie de prietenie, în rest am declarat public de mai multe ori că nu vom colabora. În momentul de faţă, oraşul Rovinari nu mai are administrator, dar iau calcul ideea de a pune un nou administrator, urmând ca în perioada următoare să facem evaluări pentru a găsi un om competent.

Vizualizări: 1,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: