Finanţare la jumătate pentru Pandurii şi Energia

Complexul Energetic Oltenia îşi va reduce la jumătate sumele alocate către echipele de fotbal, baschet şi handbal, a căror finanţare a preluat-o după înfiinţarea sa. Obiectivele echipelor în cauză par să rămână neschimbate cel puţin pentru moment, cea mai mare înţelegere şi disponibilitate de a face faţă noilor reduceri bugetare venind dinspre liderul sindical Marin Condescu.

Ministrul energiei, Constantin Niţă, a precizat, după o discuţie avută cu administraţia şi sindicatele din CE Oltenia, că unitatea nu va mai asigura decât 50% din fondurile care erau iniţial alocate activităţilor sportive. El a declarat iniţial că sumele respective ajung la 120-130 de milioane de lei, dar ulterior a rectificat, precizând că sumele corecte sunt de 12-13 milioane lei, ministrul menţionând că „în cazul primei variante am fi avut  buget ca Real Madrid”.

Managerul privat al CEO, Laurenţiu Ciurel, a precizat, la rândul său, că obiectivele echipelor finanţate de  Complexul Energetic Oltenia, acelea de a se clasa pe locuri fruntaşe în clasament, rămâne neschimbat. „Asta e ţinta şi asta am discutat. Vor rămâne bugete rezonabile, vor rămâne lucruri care să le permită performanţa”, a spus Ciurel.

Condescu: „Nu ne afectează”!!!

Preşedintele de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, lider  ale cărui sindicate oricum nu vor mai beneficia de aceleaşi drepturi ca şi până acum, acceptă reducerile pe care administraţia CEO le propune şi în privinţa finanţării mişcării sportive. Boss-ul pandurilor spune că reducerile anunţate nu vor afecta activitatea din acest an. „Nu ne afectează. Ştim că este criză, facem ce doreşte domnul ministru. Reducerea e la limita suportabilităţii. Cu o politică înţeleaptă din partea noastră evoluţia echipei nu va fi afectată nici în privinţa unei evoluţii în plan extern, pentru că obiectivul de a juca într-o cupă europeană din toamnă rămâne neschimbat”, a menţionat Condescu.

Finanţare nelegală în 2011?

Finanţarea primită de echipa Pandurii Târgu Jiu, precum şi de clubul de baschet-handbal Energia Rovinari, de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, inclusă de anul trecut în CEO, este considerată ca nelegală, conform raportului Curţii de Conturi pe anul 2011. Inspectorii Curţii de Conturi au consemnat că suma de 8,8 milioane lei alocată către clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi clubul de  handbal-baschet Energia Rovinari nu s-a făcut legal întrucât fosta SNL Oltenia nu avea în administrare cele două cluburi sportive şi „nu avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli, fonduri în acest scop”, după cum a menţionat Curtea de Conturi în raportul său de activitate.

Inspectorii Curţii de Conturi recomandă în raportul respectiv „stabilirea întinderii prejudiciului” ca urmare a „efectuării de plăţi nelegale, în sumă de 8.800 mii lei, pentru finanţarea a două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii”.

Marin Condescu este de o cu totul altă părere. El spune că banii s-au dat legal aşa cum se dau de ani buni încoace, periodic finanţarea provenită dinspre unităţile miniere şi energetice fiind în mijlocul unor controverse din care, deocamdată, nu au rezultat decât discuţii sterile. „Este aceeaşi placă pe care Curtea de Conturi o pune de ani de zile poate şi pentru că celor care fac o asemenea descoperire li s-ar cuveni o primă. Ei probabil se conduc după alte reguli şi uită că au pierdut procesele cu noi în fiecare an. Toate cheltuielile acestea sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi sunt aprobate prin ordin de ministru. Ele sunt făcute încă de pe vremea când actualul preşedinte al Curţii de Conturi era prim-ministru şi nu cred că domnul Nicolae Văcăroiu uită că nu se face nimic ilegal în acest domeniu”, a precizat Condescu.

BUGET

Pandurii Târgu Jiu are anul acesta un buget de circa 5 milioane de euro, în afara sumelor primite de la CEO echipa câştigând bani din transferuri, drepturi de televizare a meciurilor şi din sponsorizări.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: