Firmă obligată să își afișeze condamnarea penală!

Sentință mai puțin obișnuită din partea instanțelor de judecată, Tribunalul Gorj dispunând ieri ca o firmă implicată în fapte de evaziune fiscală să își facă publică sentința la care a fost condamnată. Verdictul, care nu este definitiv deocamdată, ar urma să fie afișat o perioadă destul de mare la sediul Registrului Comerțului, asta pentru ca orice om de afaceri care trece pe acolo să ia la cunoștință și, eventual, să evite să comită asemenea infracțiuni.

„În baza art. (…), (2 acte materiale) condamnă inculpata S.C. AVENDI TRADE S.R.L. Tg-Jiu la 21.000 lei amendă penală, reprezentând 210 zile amendă, a 100 lei/zi. În baza art. (…), (5 acte materiale) condamnă inculpata S.C. AVENDI TRADE S.R.L. Tg-Jiu la 22.000 lei amendă penală, reprezentând 220 zile amendă, a 100 lei/zi. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei în pedeapsa cea mai grea, de 22.000 lei amendă penală, pe care o sporeşte cu 7.000 lei (1/3 din 21.000 lei amendă penală), urmând ca inculpata să execute pedeapsa finală de 29.000 lei amendă penală. (…) Aplică inculpatei persoană juridică S.C. AVENDI TRADE S.R.L. Tg-Jiu pentru fiecare dintre cele două infracţiuni pentru care a fost condamnată, pedeapsa complementară a afişării pe o durată de 2 luni a hotărârii definitive de condamnare, în extras privitor la descrierea activităţii infracţionale reţinută în sarcina inculpatei şi soluţia de condamnare, la sediul Oficiului Registrului Comerţului Gorj”, se arată în decizia instanței.

Patronul firmei este Florin Anghel, un individ din Teleorman, care a folosit firma respectivă din Târgu Jiu pentru a înregistra în contabilitatea acesteia diferite facturi provenite de la firme fantomă sau pentru a importa marfă din Bulgaria pe care, de asemenea, nu a înregistrat-o în contabilitate. Doi ani de închisoare a primit acesta pentru faptele sale, la care magistrații au mai adăugat un spor de opt luni, întreaga pedeapsă fiind executorie, Anghel fiind oricum în spatele gratiilor de la sfârșitul lunii martie. El și firma pe care a administrat-o au de achitat statului și prejudiciul de peste 130.000 de lei, dar și cheltuieli judiciare de 600 și, respectiv, 500 de lei.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: