Firma Polaris, în proces cu târgujienii

Firma de salubrizare Polaris i-a dat în judecată pe rău-platnici pentru a-şi putea recupera datoriile. Aproximativ 20 de procese se află pe rol, iar 7 firme sunt la un pas de a fi executate silit pentru datorii de peste 20 milioane de lei vechi fiecare. Pe lângă acestea, alte 25 de societăţi au fost somate să-şi achite restanţele acumulate în mai bine de o jumătate de an. Conducerea societăţii de salubrizare intenţionează să instaleze camere video pe maşinile Polaris-ului pentru a putea folosi imaginile în procesele intentate datornicilor.

Polaris-ul, firma care se ocupă de salubrizarea municipiului, a acţionat în instanţă un număr de 12 asociaţii de proprietari şi 15 societăţi comerciale, care nu şi-au achitat datoriile de câteva luni de zile. “Aproximativ 40 de firme şi 12 asociaţii înregistrează restanţe mari la plata datoriilor. De exemplu, o asociaţie a avut o datorie de 15 milioane de lei, iar o societate a înregistrat restanţe de circa 30 milioane de lei vechi. Un număr de 25 de firme au fost păsuite o anumită perioadă de timp. Până în prezent, am câştigat 4 procese cu asociaţiile de proprietari şi 7 cu societăţile comerciale, celelalte aflându-se în termen”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii Polaris. După emiterea hotărârii judecătoreşti datornicii mai au puţin răgaz până la executarea silită. “Dacă vedem bunăvoinţă din partea lor renunţăm la penalizări şi amânăm executarea silită. În momentul în care apelăm la executor, aplicăm penalizări la datorie. Înainte de a fi acţionaţi în instanţă, îi convocăm pe rău-platnici, iar în urma unui punctaj raportat la datorie îi mai păsuim o anumită perioadă de timp dacă se angajează să-şi plătească restanţele”, a mai precizat Luis Popa.

Camere video pe maşinile Polaris

Conducerea firmei de salubrizare intenţionează să instaleze camere video pe maşinile Polaris pentru a le putea folosi imaginile în instanţă. “Intenţionăm să montăm camere de supraveghere maşini pentru a vedea unde se aruncă deşeurile. Imaginile respective vor fi folosite în timpul proceselor. Oamenii trebuie să înţeleagă că aşa cum îşi plătesc energia electrică, gazele şi apa, aşa trebuie să-şi plătească şi gunoiul”, a declarat Luis Popa. Firma Polaris are încheiate 1700 de contracte de salubrizare cu societăţi comerciale, 7200 de contracte cu persoane fizice şi 209 contracte cu asociaţii de proprietari.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: