Firme din panificaţie, amendate pentru evaziune

Patronii unor firme de panificaţie din Stoina şi Cătunele au fost amendate pentru că, la un control neanunţat, au fost prinşi cu făină fără acte de provenienţă. Au fost confiscate 14 tone de făină.

În perioada 12 – 15 septembrie 2012, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au desfăşurat acţiuni pe linia combaterii evaziunii fiscale împreună cu alte organe abilitate. Pentru neregulile constatate la societăţile verificate, au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate depăşind suma de 52.500 lei. De asemenea, ca măsuri complementare, s-a dispus confiscarea de bunuri agroalimentare în valoare de peste 29.100 lei, pentru care agenţii economici nu deţineau documente de provenienţă. Este vorba de 14 tone de făină şi alte produse de panificaţie.

Primele nereguli au fost constate la un agent economic din Stoina ce are ca obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, unde s-a găsit cantitatea de 12.837 kg făină albă, aflată în depozitul societăţii, fără acte de provenienţă. Şi la o societate din Cătunele a fost găsită cantitatea de 1.480 kg făină, tot fără acte. Organele de control au oprit în trafic administratorul unei societăţi care transporta peste 600 de pâini fără acte de provenienţă. În toate cele trei cazuri au fost aplicate şi amenzi contravenţionale. În urma verificărilor au fost depistate  şi persoane care lucrau fără acte legale.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: