Firmele din Gorj nu mai angajează absolvenţi

Agenţii economici din Gorj refuză să mai angajeze absolvenţi după ce au fost informaţi că nu mai sunt bani pentru subvenţii. Nici cei care angajează şomeri peste 45 de ani nu mai primesc bani de la stat.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj nu mai are bani pentru acordarea de subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă un absolvent. Astfel, dacă până acum agenţii economici erau tentanţi să angajeze absolvenţi întrucât nu scoteau bani din buzunar pentru a-I plăti, acum aceştia nici nu vor să audă de tinerii ieşiţi de pe băncile şcoli.

Absolvenţii fac coadă la AJOFM

„În prezent suntem în imposibilitatea de a încheia noi convenţii, nici măcar pentru cele existente nu avem bani. Anul trecut am avut la bugetul instituţiei 75 de miliarde de lei vechi, anul acesta am pierdut doar jumătate respective 36 de miliarde de lei vechi„ declară Ion Târlea director economic AJOFM Gorj

Mai mult, nu sunt bani nici pentru plata subvenţiilor către angajatorii care încadrează în muncă şomeri peste 45 de ani.

Peste o mie de tineri şi-au depus dosarele de şomaj la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. „Am terminat Facultatea de Inginerie, specializarea Protecţia Mediului, am obţinut 9,60 la licenţă, dar nu am ce face diploma. Am venit să-mi depun dosarul de şomaj. Sper ca Romania să iasă din criză pentru că altfel nu cred că am şanse să mă angajez“, a declarat Minodora Luchian. În prezent în Gorj numărul şomerilor este aproape de 15.000  dintre care doar 7.000 primesc indemnizaţie de şomaj.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: