Flacăra de la Bethleem, adusă de cercetaşi în Târgu Jiu

Cercetaşii gorjeni au adus şi la Târgu Jiu flacăra de la Bethleem. Înainte de Crăciun lumina a fost adusă la Catedrala Sfinţii Voievozi, iar credincioşii care au asistat la slujbele organizate aici în zilele de Crăciun au putut să-şi aprindă lumânări cu flacăra adusă de la Bethleem.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Constantin Brâncuşi” a desfăşurat duminică, 23 decembrie, proiectul „Lumina Păcii de la Bethleem”, un proiect internaţional, dezvoltat şi sprijinit de către cercetaşii austrieci,  prin care a fost adusă în Târgu Jiu, la Catedrala Sfinţii Voievozi, o flacără aprinsă de la Bethleem.

Proiectul Lumina Păcii de la Bethleem este un proiect al cercetaşilor prin care aceştia doresc ca, în preajma Crăciunului, să transmită întregii Europe un mesaj de pace. „Acest mesaj ne îndeamnă la non-violenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţie cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine. Având în vedere că misiunea cercetaşilor este de a contribui la educaţia tinerilor pentru a deveni cetăţeni responsabili şi membri activi în cadrul societăţii în care trăiesc şi ca unul dintre motto-uri este „lasă lumea mai bună decât ai găsit-o!”… putem afirma că cercetăşia nu doar contribuie la dezvoltarea spiritului civic, dar pune acest obiectiv în centrul activităţilor sale”, spune Robert Ciocotoiu, preşedintele Centrului Local „Constantin Brâncuşi”. 

ORGANIZATOR

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României", prin intermediul centrelor locale catolice şi a Departamentului Principii şi Valori, a coordonat şi în acest an proiectul Lumina Păcii de la Betleem, un proiect internaţional, dezvoltat şi sprijinit de către cercetaşii austrieci.

SIMBOL

Lumina Păcii reprezintă un simbol la Păcii şi al Ecumenismului, reprezentat de o flacără aprinsă la grota din Betleem unde s-a născut Isus Cristos şi distribuită în toată Europa şi în România cu ajutorul cercetaşilor. 

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: