Flagrant pentru omul lui „Ministru“

Un lider al rromilor din Târgu Jiu a fost prins ieri în flagrant luând 2000 de lei de la un bărbat, fiind prezentat în cursul după-amiezii la o instanţă de judecată în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă. Banii nu reprezintă mită sau şpagă pentru că individul în cauză nu avea o funcţie publică, ci reprezenta o organizaţie privată, motiv pentru care nu se vorbeşte despre luare de mită, ci de trafic de influenţă.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, vicepreşedintele Uniunii Romilor Creştini din România, Negrea Iorgu, este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă. Negrea este şi angajat al Biroului pentru Rromi din cadrul Primăriei Târgu Jiu, birou la care lucrează şi Ion Mihai, zis "Ministru", care este preşedinte al URCR, organizaţie cu sediul în cartierul Meteor din Târgu Jiu. Denunţătorul lui Negrea lucrează ca muncitor necalificat la Primăria Târgu Jiu, el încercând prin reprezentantul biroului pentru romi să obţină o adeverinţă pentru fiica sa şi sprijin pentru admiterea acesteia la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti.

Denunţătorul lui Negrea este român şi dorea o adeverinţă falsă de la Ion Mihai prin care să arate că fiica sa este de etnie romă, astfel încât să poată să se înscrie la locurile rezervate acestei minorităţi în cadrul Academiei de Poliţie. Bărbatul s-a plâns procurorilor că anul trecut a plătit 500 de euro, dar Negrea doar a luat banii, iar fiica sa nu a devenit studentă. Denunţătorul le-a precizat anchetatorilor că Negrea este dispus din nou să îl "ajute" anul acesta pentru ca fiica sa să devină studentă, motiv pentru care i-a cerut 2000 de lei. Suma respectivă a fost înseriată de poliţişti, Negrea fiind prins în flagrant în timp ce lua cei 2000 de lei.  

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: