FLAGRANT: Traficanţi de canabis, prinşi în Gorj

Flagrant: Doi suspecţi de trafic de droguri de risc prinşi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în timp ce comercializau canabis.

Descinderi: În urma a şapte percheziţii desfăşurate simultan la domiciliile a cinci suspecţi, poliţiştii au descoperit 220 grame de droguri de risc.

La data de 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Gorj, în colaborare cu poliţişti ai I.P.J. Gorj şi beneficiind de sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Gorj şi S.J.I.P.I. Dolj, au organizat şi desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc.

Astfel, au fost prinşi în flagrant, în municipiul Târgu-Jiu, în timp ce intenţionau să vândă 100 grame de canabis, suspecţii M.C.R., de 29 ani şi D.C.D., de 23 ani, ambii din comuna Teleşti, judeţul Gorj.

Suspecţii erau monitorizaţi de câteva luni de către ofiţerii S.C.C.O. Gorj, care au stabilit că cei doi sunt membri ai unei grupări din care mai fac parte C.D.C., de 29 de ani, D.L.V., de 25 ani şi C.I., de 22 ani, toţi din municipiul Târgu-Jiu.

La aceeaşi dată, poliţiştii au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare. În locuinţele suspecţilor au fost descoperite diferite cantităţi de canabis. Au fost ridicate în vederea confiscării 220 grame de canabis.

Procurorul a emis pe numele suspecţilor ordonanţe de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 din Legea 143/2000, deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 4 din Legea nr. 143/2000 şi iniţiere, constituirea şi aderarea la un grup, infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 8 din Legea nr. 39/2003.

Astăzi, 25 noiembrie 2011, cei cinci suspecţi vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Tribunalului Gorj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate în cauză.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: