Florea, Giotoiu şi Ciobanu au debutat la naţionala României

Antrenorul Vasile Stângă este mulţumit de randamentul dat de elevii săi la echipa naţională şi spune că îi va mai convoca pe portarul Ionuţ Ciobanu, extrema Gabriel Florea şi pivotul Paul Giotoiu la acţiunile echipei României. Naţionala de handbal seniori a jucat în week-end două meciuri cu naţionala B a Cehiei înregistrând două victorii, scor 30-29 (14-15) şi 47-33 (23-13). Ciobanu, Florea şi Giotoiu s-au aflat în cantonament cu lotul naţional la Izvorani săptămâna trecută, de ieri cei trei revenind la pregătire cu echipa, la fel ca şi antrenorul Vasile Stângă.

Aflaţi acum la debutul la echipa naţională, cei trei jucători ai Energiei convocaţi la naţională au evoluat în cele două meciuri cu naţionala B a Cehiei, prestaţia lor fiind lăudată de tehnicianul echipei de club şi selecţionerul naţionalei. „I-am folosit pe toţi cei trei jucători ai noştri, Florea a jucat o repriză la un meci şi o repriză la cel de-al doilea, Giotoiu la fel şi Ciobanu a jucat şi el o repriză. Toţi au avut şansa să joace şi au dat un randament bun”, a declarat aseară antrenorul Vasile Stângă precizând că aceştia s-au descurcat bine pentru prima convocare: „Eu cred că a fost foarte bine şi la Florea şi la Giotoiu dar Ciobanu a fost mai timorat aşa. Au fost meciuri bune de pregătire cu Cehia şi am înregistrat două victorii, prima la un gol fiind şi primul meci după perioada asta de pregătire în care am adus mulţi jucători noi iar în cel de-al doilea i-am bătut la vreo 12 goluri diferenţă”.

Stângă spune că jucătorii Energiei rămân în atenţia sa şi sunt deja în lot pentru convocarea următoare: „O să mai fie convocaţi în continuare, sunt în vederile noastre şi la convocarea următoare vor fi prezenţi la lot toţi trei. Florea a mers foarte bine acolo, a marcat şase goluri, câte trei la fiecare meci, dar nici nu-mi făceam probleme pentru el că n-ar face faţă”.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al patrulea jucător al Energiei convocat şi el pentru două meciuri ale naţionalei de tineret, Bogdan Criciotoiu, Stângă nu înţelege de ce acesta a jucat mai puţin, el considerând că e un jucător care merită să fie titular la naţionala mică: „Criciotoiu nu a jucat la noi dar am înţeles că a avut  nişte probleme la lotul de tineret  şi o să vedem ce s-a întâmplat pentru că a jucat foarte puţin acolo. Vreau să verific ce se întâmplă acolo pentru că eu speram să joace mai mult. Asta m-am şi înţeles cu el, îl las la tineret să fie piesa de bază în lot, să fie vioara întâi. Dar văd că nu a fost vioara întâi, a fost şi el acolo. Am înţeles că a fost Armanu antrenor, de la Bacău şi a băgat un jucător al lui de acolo”.

„Eu zic că merită ca Energia să aibă patru oameni la Naţională. De ce nu- Locul din clasament ocupat de Energia reflectă mult din valoarea unor jucători. Florea este un golgheter, este printre cei mai buni marcatori din Liga Naţională, Giotoiu a dovedit că are valoare şi calităţi fizice foarte bune, Ciobanu la fel, iar Criciotoiu este o mare speranţă, în viitorul foarte apropiat poate să fie o mână stângă a naţionalei”.

Vasile Stângă

„Cred că am prins un sezon mult mai bun iar domnul Stângă, care m-a văzut la lucru şi care mă cunoaşte foarte bine a hotărât să-mi acorde şanse şi la naţională. Evident că este un pas înainte pentru mine pentru că la un moment dat îmi cam pierdusem speranţa de a mai prinde Naţionala”.

Paul Giotoiu.

„Subiectul naţională nu este chiar străin pentru mine. Eu am mai fost şi la naţionala de tineret şi ştiu cam cum e. Venirea mea la Energia a fost o nouă şansă pentru mine, am jucat bine şi acum m-a văzut cineva.  Ştiu că este foarte greu să îi scoţi pe Popescu sau pe Rudi din poarta României, dar pentru mine e important că sunt acolo”.

Ionuţ Ciobanu  

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: