Florea s-a accidentat la Trofeul Carpaţi

Naţionala de handbal masculin a României a ratat câştigarea Trofeului Carpaţi, sâmbătă, la Oradea,  la golaveraj. După ce a obţinut două victorii în primele două meciuri de la Oradea, învingând Macedonia, cu 31-27 (19-14) şi Belarus  cu 37-33 (19-19), naţionala a remizat cu Tunisia în ultimul meci, scor 32-32 (19-16). Handbaliştii pregătiţi de Vasile Stângă au ocupat locul doi în finalul competiţiei, fiind devansaţi de Tunisia la golaveraj cu două goluri.

Jucătorii Energiei convocaţi la naţională au evoluat în toate cele trei jocuri, la ultima partidă cu Tunisia golgheterul gorjenilor Gabriel Florea accidentându-se şi fiind reţinut de la pregătire, în locul acestuia Stângă convocând un alt jucător pentru meciurile care vor urma. Florea a suferit o accidentare la genunchi fiind suspectat de ruptură de ligamente, în aceste zile urmând să facă un examen RMN pentru stabilirea exactă a diagnosticului.

Florea, Novanc, Criciotoiu şi Savenco au evoluat în meciul cu Belarus, în partida cu Macedonia fiind trimis şi portarul Ciobanu. În cea de-a treia partidă cu Tunisia au evoluat toţi jucătorii Energiei, dar Florea a suferit o accidentare care l-a împiedicat să mai continue antrenamentele cu naţionala. Cel mai disputat meci a fost cel cu Tunisia care s-a jucat până în ultimul minut, naţionala antrenată de Vasile Stângă conducând la 2-3 goluri avans dar cu şase minute înainte de final fiind egalată de africani. Tunisia a preluat conducerea, iar cu un minut înainte de final scorul a fost din nou egal, 32-32.

Vasile Stângă a pus ratarea trofeului pe emoţiile jucătorilor săi la ultimul meci care era decisiv: „Jucătorii au avut ceva emoţii, nu prea pot înţelege de ce, dar în fine, au trecut totuşi peste acest trac de început. Dar una peste alta eu sunt mulţumit de evoluţia echipei noastre per ansamblu. Ne pregătim acum pentru cele două partide din calificări cu Croaţia şi Spania”.

Meciul din Croaţia, din preliminariile CE din 2012, se va desfăşura în 28 octombrie, la Karlovaci, iar cel cu Spania, la Oradea, trei zile mai târziu.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: