Florescu îşi aşteaptă decizia de instalare în post

Fostul senator PSD Ion Florescu aşteaptă azi numirea în postul de prefect al judeţului. Surse apropiate acestuia susţin că Guvernul va lua o decizie de numire a sa în funcţia ocupată în ultimele luni de Victor Banţa. Guvernul a numit ieri deja patru prefecţi, printre aceştia neregăsindu-se şi cel de Gorj, actualul ocupant al scaunului devenind mai activ ca niciodată.

Funcţionari ai Ministerului Administraţiei au solicitat de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Târgu Jiu, în cursul zilei de ieri, ultimele documente care să fie folosite în luarea deciziei de numire a lui Florescu în postul de prefect. Viitorul reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost propus de PSD Gorj alături de Marius Vlaicu şi de Eugen Vâlceanu, ultimul retrăgându-se din funcţie. Nimeni nu ştie deocamdată când se va lua o decizie şi în privinţa numirii celor doi subprefecţi ai judeţului, posturi care aparţin PDL Gorj. Cu şansele cele mai mari sunt cotaţi pentru a ocupa aceste posturi Liviu Andrei şi Marcel Romanescu. Ambii au însă funcţii politice în PDL şi aşteaptă ca Guvernul să modifice legislaţia astfel încât aceştia să îşi păstreze şi posturile din partid.

Banţa – „clientul-cetăţean” la schimbarea din funcţie

Actualul prefect îşi vede însă în continuare de treabă şi, în ultima vreme, lasă impresia că este mai activ ca niciodată. Victor Banţa a participat în ultimele zile la diferite şedinţe şi întâlniri, iar prin purtătorul său de cuvânt a dat publicităţii mai multe comunicate de presă decât a făcut-o în toată toamna trecută. Un singur lucru a rămas în afara preocupărilor actualului prefect, blogul său, blog care l-a făcut celebru şi pe care nu a mai postat comentarii de o bună bucată de timp. În perioada în care era membru de partid, Banţa se folosea de blogul respectiv pentru a-şi ataca adversarii politici. Din păcate pentru cei care îi urmăreau expunerile, de la începutul lui noiembrie acesta nu a mai postat nimic pe blog, fiind greu de înţeles cum a reuşit să se despartă de un astfel de mijloc de comunicare.

Guvernul a schimbat şi legea şi primii prefecţi

Guvernul a decis ieri să înlocuiască prefecţii din patru judeţe, printre care Iaşi şi Vrancea, după ce în aceeaşi reuniune a hotărât că principiul mobilităţii pentru schimbarea acestora va fi aplicat şi în 2009. Executivul a eliminat prevederea care impune ca posturile de inspector guvernamental să fie limitate la maxim 30% din numărul de posturi aferente celorlalte funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici şi a decis ca prefecţii să poată fi schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii. Executivul a modificat astfel, în şedinţa de ieri, HG 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici.

Mai mulţi prefecţii şi subprefecţi au fost înlocuiţi în ultimii ani de fostul Guvern pe principiul mobilităţii şi trecuţi în posturi de inspector guvernamental, printre aceştia regăsindu-se şi Ştefan Popescu Bejat, prezent ieri la Târgu Jiu, la sediul Prefecturii, la o şedinţă convocată de Victor Banţa. Executivul a mai decis că mandatul de membru al comisiei de concurs şi al comisiei de soluţionare a contestaţiilor formulate pentru astfel de decizii încetează şi prin revocare, cu înlocuire de către o persoană desemnată de primul-ministru pentru durata rămasă a mandatului. Printr-o altă hotărâre, termenele aferente programului de formare pentru ocuparea unei funcţii de înalt funcţionar public au fost reduse la jumătate. Hotărârile aprobate în şedinţa de ieri a Guvernului au fost publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, la ora la care şedinţa Executivului era încă în desfăşurare, semn că e grabă mare şi în zilele următoare vom asista la mai multe schimbări de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, inclusiv las Gorj.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: