Florin Cârciumaru le închide gura useliştilor

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, este supărat din cauza zvonurilor apărute în ultima perioadă în legătură cu diferite numiri în funcţiile de conducere ale instituţiilor deconcentrate. Liderul social-democraţilor spune că până în momentul de faţă nu s-au purtat discuţii în acest sens, la nivelul conducerii USL, şi că toată lumea a fost prea ocupată cu desfăşurarea campaniei. Ba mai mult, Cârciumaru le recomandă partenerilor din alianţă să nu mai dea „declaraţii pe stradă“. În ceea ce priveşte desemnarea prefectului, acesta a precizat că doar premierul Victor Ponta va avea ultimul cuvânt de spus.

Rep.: Au apărut tot felul de zvonuri în legătură cu anumite nominalizări pentru funcţiile de conducere ale instituţiilor deconcentrate. Ce ne puteţi spune?

F.C.: Până acum nu am purtat nici o discuţie la nivelul conducerii USL pentru a vedea unde se impune schimbarea directorilor. Vom cere o evaluare a activităţii instituţiilor deconcentrate şi vom depista unde sunt carenţe. După o analiză amănunţită vom promova în funcţii oameni bine pregătiţi. USL-ul trebuie să-şi organizeze activitatea în teritoriu pentru a fi împreună cu echipa sa. În privinţa zvonurilor îi avertizez pe toţi partenerii din USL să nu mai dea declaraţii pe stradă.

Rep.: Mai mulţi oamenii politici din Gorj sunt nemulţumiţi din cauza păstrării în funcţia de prefect a domnului Liviu Andrei. Ce părere aveţi-

F.C.: Ştiu că funcţia de prefect este în dreptul PNL-ului, iar cea de subprefect în dreptul PSD-ului. Dar tot aşa de bine ştiu că domnul Victor Ponta a făcut o declaraţie când a venit la Târgu Jiu, iar atât noi cât şi colegii din PNL trebuie s-o respecte. Viitorul prefect va fi desemnat de către premierul Victor Ponta în colaborare cu PNL-ul. Numai dânsul are ultimul cuvânt de spus întrucât lucrează direct cu oamenii din teritoriu.

Rep.: Primarul Ciocea spunea că demisionează dacă Octavian Lupulescu va fi susţinut de PNL pentru funcţia de prefect. Cum comentaţi?

F.C.: Voi purta o discuţie cu domnul Ciocea pentru a vedea de unde şi până unde vine supărarea lui faţă de propunerea PNL-ului. De asemenea, vom clarifica şi care este poziţia dânsului în cadrul PSD-ului şi mai departe în cadrul USL-ului. Nu trebuie să privim declaraţia sa ca pe o răutate. Domnul Ciocea este un vicepreşedinte al PSD Gorj care şi-a exprimat o părere şi trebuie să discutăm cu cărţile pe faţă. Poate are dreptate, poate nu are. Eu personal nu-mi pot da cu părerea dacă e bun X sau Y.

Rep.: Când va fi şedinţa de validare a dvs?

F.C.: Validarea mandatului meu şi a celorlalţi consilieri întârzie foarte mult şi nu ştiu din ce motive. Deocamdată, acţiunea este programată pentru data de 29 iunie, dar voi face demersuri pentru ca validarea să aibă loc mai devreme întrucât, caz contrar, vom decala o şedinţă de Consiliu Local.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: