Florin Pavel ar putea reveni la Primăria Peştişani

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la sfârșitul săptămânii trecute să anuleze o serie de interdicții pe care o parte din inculpații din dosarul presupuselor ilegalități de la Primăria Peștișani le aveau în virtutea prevederilor din vechiul Cod Penal. Noul Cod Penal aduce cu el modificări semnificative la acest capitol și, în baza acestor modificări, trei dintre inculpații din dosar au scăpat acum de orice fel de interdicții.

 „Constată încetată de drept măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara luată față de inculpatul Pavel Ion Florin, prin încheierea de ședință pronunțată  (...) și față de inculpații Isar Nicoae și Floarea Radu Dan”, se arată în verdictul instanței supreme, unde se mai precizează și că „respinge cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpații Pavel Ion Florin, Isar Nicolae și Floarea Radu Dan”.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată de Parchet cu recurs, caz în care un complet format din cinci magistrați de la instanța supremă va da un verdict final. Dosarul se judecă aici pentru că printre inculpați se află și senatorul Dian Popescu, dar și fratele său, Gabriel, precum și secretarul de stat Dumitru Pârvulescu. Toți au fost anchetați de procurorul gorjean Emil Moța în legătură cu modul în care Primăria Peștișani a cheltuit bani publici pentru a realiza un campus școlar și un teren de fotbal în localitate, în acest dosar primarul Florin Pavel fiind arestat preventiv vreme de aproape un an, Înalta Curte fiind cea care, în primăvara anului trecut a dispus judecarea acestuia în libertate, cu impunerea unor restricții, printre care aceea de a nu părăsi țara, dar și cea de a nu lua legătura cu martorii din dosar.

„Deocamdată aștept să văd dacă Parchetul contestă decizia instanței de fond și, dacă se întâmplă acest lucru, să aflu apoi ce va stabili completul de cinci judecători, cei care va judeca o astfel de contestație. Atunci dacă rămâne definitivă sentința de acum, da, atunci putem vorbi despre o revenire a mea la Primărie. Mai sunt câteva zile de așteptat însă pentru că trebuie parcurse toate etapele prevăzute de legislație”, spune Pavel, acesta declarându-se nevinovat încă de la începutul anchetei. El a fost arestat preventiv în iunie 2012, a doua zi după ce a depus jurământul în calitate de primar reales pentru a treia oară în fruntea comunei Peștișani, după arestarea sa preventivă localitatea fiind condusă de un primar interimar.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: