Critici dure pentru cluburile de fotbal care nu-și mai plătesc angajații

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România critică, prin intermediul unui comunicat de presă, poziția adoptată de unele cluburi de a nu acorda salariile jucătorilor şi angajaţilor în această perioadă dificilă. În contextul pandemiei de coronavirus, această poziţie  este considerată ”neetică” şi criticată.

În ultima perioadă se înregistrează critici dure pentru cluburile care nu-și mai plătesc angajații. Cei  mai vehemenţi sunt membrii AFAN, sindicatul care reprezintă jucătorii. ”În ce privește situația contractuală a jucătorilor în perioada crizei provocată de coronavirus apreciem că poziția adoptată de unele cluburi de a nu acordă nici o indemnizație jucătorilor pe această perioada este total neetică”, se arată în comunicat.

”Au fost cluburi care au considerat ca ajutorul acordat de stat in valoare de 75% din drepturile în bani aferente contra  prestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, ar fi suficient pentru sportiv, înțelegând că întreg costul situației de criza sa-l suporte sportivul si eventual statul prin indemnizația acordată”, mai notează AFAN. Totodată, reprezentanții AFAN spun că patronii cluburilor nu trebuie să apeleze la soluții imorale și îndeamnă liderii din fotbalul românesc la solidaritate. ”Recomandăm conducătorilor cluburilor să nu apeleze la soluții imorale și lipsite de orice suport legal și le reamintim apelul conducătorilor din fotbalul românesc la solidaritate între cluburi și FRF/LPF. Se refereau la solidaritate între toți factorii care compun fotbalul românesc: jucători, antrenori, medici, cluburi și foruri organizatoare, pentru a găsi o soluție care să minimizeze pierderile tuturor. Trebuie conștientizat faptul că fotbalul are ca actor principal jucătorul. Jucător care are o familie de întreținut, o rată de plătit sau un părinte de sprijinit. Și a cărui viață este dată peste cap de măsurile unilaterale luate din dorința meschină a unor conducător de a economisi sau de a recupera pierderile anterioare cauzate de managementul financiar prost”, mai scrie în comunicatul AFAN.

AFAN arată că o soluție la această criză este negocierea între cluburi și jucători.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: