FNME a atenţionat ITM că se lucrează sub normă la CEO

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a atenţionat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, printr-o adresă, că la CE Oltenia se lucrează sub normă, existând posibilitatea unor accidente de muncă.

Doar luna aceasta au fost două accidente de muncă, la Roşiuţa şi la Peşteana, dar numărul accidentelor înregistrate de la începutul anului este mai mare. În aceste zile, ITM anchetează accidentul mortal de la Pinoasa, din luna mai, unde este nevoie şi de o expertiză. FNME susţine că au plecat aproape 2.000 de oameni din sistem, dar cei rămaşi au tot atât de lucru. „Prin plecarea acestora se încalcă cu bună ştiinţă normativele de personal, atât pentru activitatea minieră, cât şi pentru activitatea energetică, fapt ce a dus şi la nesiguranţa în funcţionare a utilajelor şi instalaţiilor, cât şi la creşterea accidentelor de muncă“, se arată în adresa FNME.

Liderul sindical Dan Pârvulescu spune că sunt situaţii în care lucrează trei pe un utilaj, deşi ar trebui să fie 5. „Se lucrează sub normă. Aceeaşi activitate fără 2.000 de oameni. Am atenţionat şi ITM, că sunt şi ei vinovaţi dacă se întâmplă ceva şi deja s-a întâmplat. Vă dau exemplu, pe un schimb ar trebui să fie 5 şi sunt 3 sau 4 maxim. Responsabilitatea este a conducătorilor de formaţii, dar vă daţi seama că lor li se spune să se descurce şi apoi tot în capul lor se sparge dacă se întâmplă ceva“, a declarat Pîrvulescu.

Şeful ITM Gorj, George Romanescu, a confirmat înregistrarea adresei FNME şi a menţionat că a dat în lucru unei echipe de control care va face verificări la CE Oltenia. Până la efectuarea verificării, Romanescu a refuzat să mai facă alte comentarii.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: