FNME a cerut autorizarea mitingului din 5 aprilie

Federaţia Naţională Mine Energie Oltenia (FNME) a înştiinţat autorităţile locale din Târgu Jiu despre mitingul stabilit pentru data de 5 aprilie, la sediul secundar al CE Oltenia. Conform informării transmise primăriei Târgu Jiu, la adunarea publică vor participa circa 1000 de persoane, manifestările având loc între orele 11 şi 13.

17 persoane printre care, Constantin Mitrescu, Marin Golea, Dumitru Pârvulescu sau Gheorghe Etăgan au fost împuternicite de FNME să asigure şi să răspundă de măsurile privind buna desfăşurare a mitingului. „Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu nerespectarea de către administraţie a contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul Complexului Energetic Oltenia SA 2013-2014, a legii 62/2011 şi neaplicarea hotărârilor judecătoreşti executorii. Vă asigurăm că adunarea se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat”, se arată în înştiinţarea transmisă Primăriei Târgu Jiu de către FNME.

Sindicaliştii federaţiei au solicitat primăriei şi organelor de poliţie luarea de măsuri privind paza şi ordinea manifestării.

Şi preşedintele Sindicatului „Lignitul“ Oltenia Rovinari, Constantin Creţan, a declarat că va fi prezent la acest miting. Acesta a spus că va aduce la protestul de la Divizia Minieră circa 400 de sindicalişti.

Nu este pentru prima dată anul acesta când FNME recurge la un miting de protest împotriva administraţiei CE Oltenia. O astfel de manifestare a avut loc şi în luna februarie, timp de 6 zile. Atunci, primarul Florin Cârciumaru a spus că regretă faptul că a acordat autorizaţia pentru pichetare. Rămâne de văzut dacă manifestarea din luna aprilie va fi avizată de municipalitate în contextul în care şi PDL Gorj a solicitat autorizarea unui miting, însă autorităţile locale nu au fost de acord.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: