FNME dă ultimatum lui Ciurel!

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) dă ultimatum directorului general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Liderii FNME spun că dacă nu se respectă legea şi nu încep negocierile pentru actul adiţional la contractul colectiv de muncă până pe 20 octombrie, vor picheta sediul CEO din Piaţa Prefecturii, pe termen nelimitat. La proteste ar putea participa o sută de persoane.

Liderii sindicali din FNME ar putea picheta, din nou, sediul Diviziei Miniere. „Vă facem cunoscut că, dacă până în data de 20.10.2014 nu se vor demara negocierile anuale la CCM, Federaţia Naţională Mine Energie va picheta sediul secundar al CEO din Piaţa Prefecturii pe timp nelimitat“.

Ei amintesc şi despre „refuzul sistematic de a încheia un act adiţional la CCM pentru anul 2014 încălcând legislaţia muncii si CCM 2013-2014“.

Liderii mai afirmă, printr-un comunicat de presă, că „administraţia încalcă şi legea 467/2006 potrivit căreia Directoratului avea obligaţia de a informa si consulta reprezentanţii angajaţilor cu privire la situaţia economică a companiei, structura şi evoluţia probabilă a ocupării forţei de muncă şi deciziile care pot duce la modificări importante in organizarea muncii, in relaţiile contractuale sau in raporturile de muncă“.

Ce vor sindicaliştii

Sindicaliştii din FNME cer „creşterea câştigului mediu brut lunar pe salariat corelată cu creşterea productivităţii muncii, având in vedere că productivitatea fizică a muncii creşte cu 14,6% conform bugetului, iar productivitatea valorică a muncii cu 6%. Adică 8,76%, respectiv 3,6%, dar nu mai puţin faţă de rata inflaţiei“. Ei vor şi salarii mai mari din octombrie. „Propunem o indexare cu 4% a fondului de salarii începând cu 1 octombrie 2014 având in vedere ca BVC a fost aprobat cu o creştere de 1,1% începând cu 1 ianuarie 2014“. Liderii FNME mai cred că bugetul pe 2014 permite acordarea pentru toţi salariaţii a „cotei de combustibil în valoare de 1.100 lei, celor care au solicitat cărbune în natură doar diferenţa dintre această sumă şi contravaloarea cărbunelui acordat, inclusiv acordarea primei de sfârşit de an la nivelul cuantumului acordat in 2013, adică 1.000 lei“.

INFORMARE

Liderii de la FNME au afişat aceste informaţii în sălile de apel, dar din nou, spaţiile de afişaj au fost scoase din cariere. O astfel de situaţie a fost şi săptămâna trecută la Cariera Peşteana.

REACŢIE

Directorul din CE Oltenia, Aurel Medinţu, spune că protestul anunţat de FNME este o acţiune politică. „Nu suntem impresionaţi de ultimatumul lor. Nu suntem sperioşi“, spune Medinţu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: