FNME îşi stabileşte comisia şi strategia de negociere

Mai mulţi sindicalişti de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se întâlnesc joi, 18 decembrie, pentru a stabili comisia şi strategia de negociere a noului Contractul Colectiv de Muncă (CCM) din Complexul Energetic Oltenia. Discuţiile cu administraţia vor demara la începutul lunii ianuarie.

Sindicaliştii din FNME vor avea 4-5 reprezentanţi la comisia de negociere, în condiţiile în care norma de reprezentare va fi de 1500 de membri. Dan Pîrvulescu, preşedintele Sindicatului „Minerul“ din Peşteana, a declarat că zilnic se reînscriu în sindicatele din FNME oameni care plecaseră la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO).

Pîrvulescu a declarat că joi va fi o şedinţă la care vor participa reprezentanţii a 16 sindicate din FNME. „Vom discuta despre comisie, strategie, cine va semna contractul, dar mai ales ce acţiuni vom avea în cazul în care nu se aprobă doleanţele noastre. Dorinţe avem multe dar din realizările puţine ale conducerii nu ştim ce iese“, a declarat Pîrvulescu.

Liderul sindical a mai spus că marea problemă a angajaţilor este reprezentată de diferenţele foarte mari între salarii, iar o armonizare a lefurilor este o dorinţă a sindicatelor. Pe de altă parte, sindicaliştii din FNME nu au acces la date economice, clare, ale CE Oltenia, previziunile lor fiind pe marginea bugetului şi pe informaţii pe care le obţin cu greu din companie. FNME nu va semna contractul dacă acesta nu va fi avantajos minerilor şi energeticienilor. „Noi nu o să semnăm dacă nu ne convine ce conţine. Şi vă spun că dacă se va semna o tâmpenie vor ieşi toţi în stradă“, a avertizat acesta.

SEMNĂTURI

Contractul colectiv de muncă 2013-2014 a fost semnat de toţi membrii comisiei de negociere, cu excepţia preşedintelui Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. Interesant la negocierile de anul acesta este că nu va mai face parte Marin Condescu. Liderul sindical are interdicţie de a merge la serviciu, adică la FNME, fiind judecat într-un dosar legat însă de CS Pandurii. Judecătorii au respins definitiv cererea lui de ridicare a controlului judiciar şi Condescu va sta departe de FNME.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: