Fondul Proprietatea se judecă pentru Electra cu CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari a fost dat în judecată săptămâna aceasta de două ori de către Fondul Proprietatea, instituţie care s-a opus vehement, şi cu eficienţă până acum, înfiinţării Electra. Noile procese intentate zilele trecute au aceeaşi temă, neimplicarea producătorului de energie în proiectul de creare a noii companii naţionale.

Cele două procese înregistrate pe rolul Tribunalului Gorj au numere consecutive, fiind înregistrate marţi. Prin unul din ele, Fondul cere o ordonanţă preşedinţială cu ajutorul căruia să blocheze aplicarea unui hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor de la CE Rovinari. Hotărârea AGA vizată de procesul respectiv a fost aprobată în noiembrie 2010 şi face referire la procedurile pe care administraţia Complexului Energetic Rovinari trebuie să le ducă la bun sfârşit pentru înfiinţarea Electra.

Hotărârea AGA a fost atacată de Fondul Proprietatea şi printr-o cerere de anulare depusă la instanţă, cerere care se va judeca însă de abia la mijlocul lui iunie. Procesul pentru ordonanţa preşedinţială va intra pe rol la mijlocul săptămânii viitoare, imediat după Paşti. Fondul Proprietatea deţine circa un sfert din acţiunile complexurilor energetice din Oltenia, calitate în care s-a opus includerii acestora în compania Electra, companie promisă de actualii guvernanţi încă de la începutul mandatului. Proiectul Electra nu a fost susţinut nici de sindicatele din cadrul Hidroelectrica, o altă companie ce urma să facă parte din noua structură, sindicatele de aici obţinând în instanţă, prin hotărâre definitivă, blocarea procesului de înfiinţare a Hidroenergetica, cealaltă companie soră cu Electra.

De remarcat ar fi şi că, deocamdată, deşi timp mai este, Fondul Proprietatea nu se judecă şi cu CE Turceni, unde AGA a votat, de asemenea, o hotărâre prin care administraţia este mandatată să ducă la bun sfârşit procedurile de înfiinţare a Electra. Şi CE Craiova are o decizie similară, şeful acestei unităţi, Constantin Bălăşoiu, conducând la un moment dat consiliile de administraţie de la toate cele trei unităţi în ideea că astfel Electra va fi înfiinţată mai repede, lucru care însă nu s-a întâmplat nici până în prezent. Procesele intentate de reprezentanţii Fondului Proprietatea au loc în contextul în care discuţiile despre managementul privat al unor unităţi din subordinea Ministerului Economiei sunt în toi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: