Fonduri nerambursabile pentru companiile mari

Companiile româneşti au la dispoziţie începând din această săptămână posibilitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 450 milioane lei, pentru susţinerea unor proiecte de dezvoltare. Valoarea finanţării nerambursabile pentru un proiect este de maxim 20 milioane lei, iar perioada maximă de implementare a unui proiect este de trei ani.

Sunt eleigibili solicitanţii care sunt operatori economici înregistraţi legal în România cu peste 250 de angajati sau cu o cifră de afaceri anuală netă de peste 50 de milioane de Euro (sau cu active totale care depăşesc 43 de milioane de euro) sau care să nu fie IMM-uri. De asemenea, Ministerul Economiei urmăreşte sprijinrea proiectelor care vizează investiţiile productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întrprinderilor mari, construcţia şi modernizarea spaţiilor de producţie, achiziţia de noi echipamente, tehnologii şi know how, îmbunătăţirea calităţii produselor şi a serviciilor oferite.  Astfel, companiile pot depune cereri de finanţare pentru următoarele activităţi eligibile: crearea unei noi unităţi de producţie, exceptie fac proiectele care derivă sau care implică delocalizarea unor activităţi similare sau transferul unei capacităţi de producţie dintr-un stat membru UE, extinderea unei unităţi existente pentru creşterea capacităţii de producţie, diversificarea producţiei unei unităţi existente prin lansarea de noi produse şi modernizarea întreprinderii, inclusiv modificări fundamentale în procesul de producţie a unei unităţi existente.

Finanţarea se face prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", din cadrul ministerului, potrivit unuii comunicat al acestuia. Perioada de depunere a cererilor de finanţare este 09.03.2010– 31.05.2010, iar dosarele de finanţare se depun la sediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Calea Victoriei nr. 152, Sector 1 Bucureşti. Ghidul Solicitantului care conţine toate informaţiile necesare pregătirii şi depunerii cererilor de finanţare se poate descărca de pe website-ul MECMA, secţiunea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” http://amposcce.minind.ro, rubrica Documente, Axa I, Apeluri 2010.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: