Forajul de apă de la Negomir, funcţional din iulie

Problema apei la Negomir este aproape rezolvată. În aproximativ două săptămâni devine funcțional un foraj făcut de minerit încă de acum 2 ani, care să asigure apa în perioada verii. În acest moment, în comuna Negomir nu este apă potabilă, însă primarul Ion Gruescu a depus proiecte pentru alimentarea cu apă și canalizare și speră să primească finanțare în perioada 2014-2020. În acest moment, localnicii folosesc apă din fântâni.

Mineritul a construit încă de acum doi ani un foraj lângă primărie, săpat la 200 de metri, care va deveni funcțional în aproximativ două săptămâni. În felul acesta, primăria va avea apă curentă în perioada de vară, mai ales că se anunță secetă și temperaturi caniculare. „Noi nu avem apă pentru că la izvoare s-au făcut haldări, de exemplu la Izvorul Jilț din Culmea Mătăsarilor. În 15 zile va fi pus în funcțiune acest forja făcut de minerit. De aproximativ doi ani se lucrează și acum va fi folosit”, a declarat Ion Gruescu, primarul Comunei Negomir.

Are proiecte de apă și canalizare

În acest moment, localnicii din Negomir nu au nici apă curentă și nici canalizare, însă sunt mari șanse să se bucure în viitor de aceste facilități. Primăria a depus proiecte pentru a beneficia de finanțare pentru sistem de alimentare cu apă și canalizare, însă cel mai probabil acest lucru va fi posibil în 2014-2020. „Noi avem proiecte pentru sistem de alimentare cu apă și canalizare în comuna Negomir și sperăm să primim finanțare. Cel mai sigur banii vor fi alocaţi în tranșa 2014-2020. Noi am obținut și punctaj mare la aceste proiecte. Aceste două investiții sunt cele mai bune pentru comună”, a declarat Ion Gruescu.

Primarul din comuna Negomir, împreună cu consilierii locali, are în plan construirea mai multor fântâni pe raza localității, de unde cetățenii să poată lua apă fără niciun fel de costuri.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: