Forțe de ordine, în gara din Târgu Jiu

Gara din municipiul Târgu Jiu va fi supravegheată de o firmă specializată de pază. S-a luat această decizie pentru confortul călătorilor. Aceștia erau tot mai deranjați de persoanele fără adăpost care își petreceau nopțile pe băncile sălii de așteptare. Astfel, Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să încheie contracte pe un an pentru paza în mai multe gări, printre care și cea din Târgu Jiu.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație care are ca obiect ”Pază, protecție, ordine și control în stațiile: CF Rm. Vâlcea, Tg. Jiu, Dr. Tr. Severin și Pitești”. Valoarea totală estimată a contractului este de 707.805 lei.

Gara, refugiu pentru oamenii străzii


De ani de zile, gara din municipiul Târgu Jiu a devenit refugiul celor care își duc veacul pe străzi. Tot ei sunt și cei care vandalizează sălile de așteptare. Acest fenomen trebuie să înceteze, susțin reprezentații CFR.


„Toate obiectivele enumerate necesită o supraveghere permanentă care se poate realiza numai prin servicii prestate de o firmă specializată, dotată cu echipamentul necesar. Desfășurarea activității de pază cu firme specializate a fost benefică prin: reducerea furturilor din patrimoniul stațiilor CF; reducerea pagubelor produse beneficiarului de persoane în stare de ebrietate sau cerșetori, ca urmare a unor infracțiuni, distrugeri de bunuri, vandalism etc; s-au îndepărtat persoanele fără adăpost din sălile de așteptare și holurile stațiilor CF; prestatorul a suportat toate pagubele produse beneficiarului, ca urmare a unor infracțiuni, contravenții produse de autori care au rămas necunoscuți“, se precizează pe site-ul clubferoviar.ro.

Vizualizări: 3,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: