Fost director al Curţii de Conturi, în instanţă cu UCB

Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu este acţionată în instanţă de foştii profesori. Este şi cazul lectorului universitar Dumitru Stârcea, care a ocupat ani buni şi funcţia de director al Curţii de Conturi Gorj şi care a fost concediat la începutul acestui an de reprezentanţii UCB. Acesta susţinea un curs de ”Audit financiar” în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Târgu Jiu şi speră ca prin contestarea deciziei să revină pe acest post.

Dumitru Stârcea, fostul director de la Curtea de Conturi Gorj, se află în proces cu UCB din Târgu Jiu. Acesta explică faptul că i-a fost desfăcut contractul de muncă pentru că nu a prezentat la începutul anului universitar, aşa cum se obişnuieşte, adeverinţa din care să rezulte că este doctorand. ”Mi-a expirat termenul de depunere a adeverinţei din care să rezulte că sunt doctorand. Pe noi la personal ne obligă să prezentăm un act pentru a demonstra că mai suntem sau nu doctoranzi. Eu am avut nişte probleme medicale şi nu am depus în timp aceste acte. Eram obligat până la 1 octombrie să prezint această adeverinţă”, spune Dumitru Stârcea. Acesta a acţionat totuşi în judecată instituţia de învăţământ superior, sperând că instanţa îi va da dreptate.

Lector universitar, cu doctorat

La polul opus, reprezentanţii UCB spun că prin noua lege nu mai este necesară calitatea de doctorand pentru a fi lector universitar, ci trebuie să ai doctoratul finalizat. ”Procesul este pe rol. Pe vechea lege un lector universitar trebuia să aibă calităţi de doctorand pentru a se menţine pe post. Aceştia trebuiau să depună la începutul fiecărui an la sediul facultăţii o adeverinţă din care să reiasă că încă mai sunt încă doctoranzi. Acum, pe noua Lege a Educaţiei lectorii trebuie să aibă calitatea de doctor, adică să fi finalizat un doctorat”, spune Mihai Cruceru, rectorul interimar al UCB. Acesta este şi motivul pentru care i s-a desfăcut contractul de muncă. ”Din actele depuse la noi, la universitate, nu rezulta că domnul Dumitru Stârcea a terminat un doctorat. Acesta este şi motivul pentru care i s-a desfăcut contractul de muncă”, mai menţionează Mihai Cruceru.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: