Fost pandur, adversar al CFR Cluj în primul tur din UCL

Căpitanul bosniacilor de la Borac Banja Luka, adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar din UCL, a fost jucător al echipei Pandurii. Stojan Vranjes a evoluat la Pandurii în perioada 2010 – 2013, jucând şi pentru CFR o jumătate de sezon, sub formă de împrumut de la Pandurii.

CFR Cluj, campioana României, se va duela cu Borac Banja Luka (Bosnia), în prima rundă a preliminariilor UEFA Champions League, conform tragerii la sorți de la Nyon. Căpitanul celor de la Borac Banja Luka este Stojan Vranjes (34 de ani), mijlocașul ofensiv care a evoluat la CFR în a doua parte a sezonului 2012/2013, cedat sub formă de împrumut de la Pandurii Târgu Jiu, formație cu care a fost sub contract între 2010 și 2013 şi pentru care a evoluat în 44 de partide din Liga 1 şi Cupa României. Vranjes venise la Pandurii în 2010 chiar de la Borac Banja Luka, echipă la care făcuse şi junioratul, şi la care a revenit abia în 2019, iar în 2021 a reuşit să devină campioana Bosniei.

Întreg lotul celor de la Borac Banja Luka este evaluat la 5,33 milioane de euro, cel mai scump jucător al campioanei Bosniei fiind Almedin Ziljkic (25 de ani, extremă), cotat la 700.000 de euro. Prin comparație, lotul lui CFR Cluj valorează 27,55 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Fostul pandur  Stojan Vranjes a fost golgheterul lui Borac în stagiunea precedentă, cu 15 reușite.

Aceasta va fi a doua participare în preliminariile UEFA Champions League pentru Banja Luka, după cea din 2011/2012, când au fost eliminați în turul doi, de Maccabi Haifa. Borac a mai evoluat de două ori în primele runde ale Cupei Cupelor și de trei ori în preliminariile UEFA Europa League.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: