Eveniment naţional pe noul stadion din Târgu Jiu

Supercupa României ar putea fi primul eveniment major naţional care va avea loc pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. De la inaugurarea acestuia, în 2019, au avut loc doar meciuri din Liga 2, Liga 3 şi Cupa României sau sărbători de absolvire ale liceenilor din Târgu Jiu.

Inaugurat pe 25 octombrie 2019, Stadionul Municipal “Tudor Vladimirescu” nu a avut parte încă de un eveniment major. Dacă vechea arenă găzduise şi un meci din preliminariile Europa League al echipei Pandurii şi chiar şi o finală a Cupei României, organizate ambele de administratorul arenei din acea perioadă, clubul Pandurii, după inaugurarea noii arene doar s-a vorbit de meciuri importante din competiţiile interne sau internaţionale dar FRF nu a programat nici un astfel de joc la Târgu Jiu. Acum presa centrală anunţă că la Târgu Jiu se ba juca Supercupa României deşi FRF nu a făcut un anunţ oficial în acest sens iar pe siteul oficial  meciul este prezentat fără a fi specificat stadionul.

Pe noul stadion din Târgu Jiu s-au disputat până acum doar meciuri din Liga 2 ale echipelor Pandurii şi ACS Viitorul, sau meciuri din Cupa României, precum şi meciurile din Liga 3 ale echipei FCU Craiova.

În ultimii ani autorităţile locale au organizat pe stadion doar festivităţile de absolvire ale liceenilor sau studenţilor din Târgu Jiu, acestea fiind singurele evenimente care au mai animat arena. Majoritatea politicienilor locali care s-au aflat la putere în această perioadă, au fost prezenţi la festivităţile de pe stadion dar nici unul nu a mulţumit echipei Pandurii pentru că se pot bucura acum de această nouă arenă. Construirea stadionului de la Târgu Jiu de către CNI a fost motivată, la momentul demarării proiectului, prin rezultatele bune obţinute de echipa fanion a Gorjului în campionatul intern dar şi în competiţiile internaţionale care impuneau alte standarde, pe care vechiul stadion nu le îndeplinea. Mai mult, terenul de joc, pe care se desfăşoară acum festivităţile a fost amenajat şi îngrijit tot de clubul Pandurii Târgu Jiu. Între timp, comunitatea s-a bucurat de un nou stadion, în timp ce echipa de fotbal, care a dus prin performanţele ei la construirea stadionului, a fost total ignorată de autorităţi şi lăsată să se chinuie mai mulţi ani în Liga 2 şi să retrogradeze în Liga 3.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: